Мріяти і йти до мети!

Мріяти і йти до мети!

В останній день літа у сквері Героїв, що на Соцмісті, на майданчику, де нещодавно було піднято синьо-жовтий прапор України, відбулася грандіозна подія – посвята першокурсників Державного університету економіки і технологій у студенти

Урочисту посвяту розпочали наші випускники: телеведучий Микола Малкович і художній керівник Центру культури і мистецтв Тетяна Колісник.

- Цей день розпочинається тільки для вас, він обов’язково буде щасливим. Цього дня святкують свою перемогу розум, талант, обдарованість! – оголошують вони.

Під урочисті звуки барабанів розпочинається святкове дійство. Відкриває його ректор, д.е.н., професор Андрій Шайкан.

Прийшла та неповторна мить, щоб перед вами шлях відкрить

Для дійсних звершень. Хай по світу лине наш Гімн, що прославляє Україну!

Гімн України виконує провідна актриса Криворізького театру драми і музичної комедії Валерія Курило.

Радіє серце, горде і щасливе. Нам в цій країні жити, нам розбудовувати її, нам писати її історію.

посвятаПочесні гості: народний депутат Олена Криворучкіна, куратори та координатори проєкту «Нова фабрика», голова Металургійної районної у місті ради Олександр Кучер, голова Центрально-Міської районної у місті ради Катерина Мурашова, директор з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ідейний натхненник і креативний директор проєкту «Нова фабрика» Юлія Чермазович, директор ГО «Криворізька фундація майбутнього» Олена Лещенко, директор з персоналу та соціальних питань Північного ГЗК Андрій Щербак, колишні випускники: Оксана Павлушенко, Юрій Радько, Ольга Якубовська, Станіслав Моргач, Юрій Рябоконь, Ірина Рябінкова, науковці й викладачі ДУЕТу, голова ради студентського самоврядування Анна Велика та інші щиро вітають першокурсників, які здолали усі труднощі й успішно склали ЗНО, з початком навчального року!

Всі вони, студенти технологічного інституту, факультету інноваційних технологій, юридичного факультету, Інституту управління та бізнес освіти, економічного інституту, фахового коледжу «Політехніка» святкують свій найкращий день. На майданчик біля флагштоку виходить колона студентів – це до родини ДУЕТу приєднуються студенти проєкту «Нова фабрика».

Першокурсників знайомлять із керівництвом Державного університету економіки і технологій, його директорами, деканами і викладачами. Старшокурсники виносять прапор ДУЕТ і передають його першокурсникам.

- Дорогі першокурсники! Будьте гідними звання «Студент Державного університету економіки і технологій»! У студентському житті на вас очікує безліч нового і несподіваного. Вже через семестр ви відкриєте для себе звичайну істину: що не зрозумів під час лекцій – зрозумієш на іспиті. Вже через місяць ви зрозумієте очевидне: заради іспитів студент іде на все – навіть відвідує лекції… Це все жарти, але навчання – серйозна річ. У студентів, на відміну від іншого населення, є ні з чим незрівнянні недоліки і переваги: розкутість, безпідставний оптимізм і катастрофічна відсутність досвіду і грошей.

Ритуал посвяти проходить у святковому напруженні – берегині знань Евклея, Фортуна, Афіна, Феміда, Геката вручають квіти і символічні знаки першокурсникам. Мантію одягає першокурсник Даян Куріченко.

- Мрійте і сміливо йдіть до своєї мети! – закликають вони.

У славній країні довелося нам жити. До того ж у нелегкі часи, але ми з великою вірою у своє щасливе майбутнє розпочинаємо свій шлях. Ми велика і дружна сім’я. Пліч-о-пліч  ми здолаємо будь-які труднощі і досягнемо недосяжного. Україна ще здивує світ – квітуча, барвиста, співуча і святкова.

Свої перші автографи і побажання вписують до Книги знань першокурсники.

Урочистість закінчується виступом групи «Єліс-панк», інструментального ансамблю, а перед цим для всіх присутніх на святі виконувалися пісні й танці талановитих дітей, які продемонстрували своє уміння.

У добру і щасливу путь!

Всі фото події за посиланням

01.09.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©