Робоча зустріч із партнерами

Робоча зустріч із партнерами

Робочій зустрічі, присвяченій підписанню навчальних планів по освітньому проєкту «Нова фабрика», передувала велика і кропітка робота, проведена представниками Державного університету економіки і технологій та ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Це й розробка освітніх програм та планів, і жваві обговорення із зовнішніми та внутрішніми стейкхолдерами, й ознайомлення з програмами учнів шкіл і коледжів.

Так, останні два тижні Технологічний інститут Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ) разом із Центром експертизи у гірничо-металургійній галузі провів обговорення освітніх програм і навчальних планів підготовки здобувачів вищої освіти в рамках проєкту "Нова фабрика".

Як ми вже писали і повідомляли читачів на сайті ДУЕТ, мета цих обговорень – отримати експертизу на програми від зовнішніх і внутрішніх стейкхолдерів, актуалізувати їх під сучасні вимоги ринку праці і запити здобувачів освіти. Участь в обговореннях взяли представники роботодавців із ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»: Євген Шидловський, Олег Щербук, Антон Яценко, Андрій Романчук і з ПрАТ «ПівнічГЗК» Сергій Вербило, а також здобувачі вищої освіти і викладачі кафедри: професор В.П. Лялюк, доценти М.Г. Коренко, В.В. Кривенко, Є.В. Чупринов, Г.М. Панченко, Н.В. Сусло. Модератором була керівник Центру експертизи у гірничо-металургійній галузі ДУЕТ д.е.н., професор Ірина Васильчук.

Під час таких робочих зустрічей зовнішні експерти наголошували  на необхідності внесення поправок і доповнень у навчальні плани з урахуванням технологічного процесу майбутньої фабрики, а також з урахуванням необхідності розвитку в майбутніх студентів soft skills. Всі пропозиції і рекомендації максимально були враховані завідувачами кафедр при розробці нових освітніх програм на короткому циклі навчання на рівні молодшого бакалавра. А 4-го червня відбулося вже безпосереднє підписання освітніх програм і планів представниками випускових кафедр Технологічного інституту ДУЕТ та ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

- На сьогодні, розуміючи проблеми, з якими зіштовхується металургія, а це й осучаснення виробництва, й нестача кваліфікованих кадрів, і, взагалі, небажання молоді залишатися в місті, дуже важливо інвестувати в людей, в освіту. Починаючи будівництво нової фабрики огрудкування, ми, в першу чергу, подумали про людські ресурси, про молодь, яка в майбутньому прийде до нас працювати, про їхню освіту. Тому разом із криворізькими університетами ми в такі короткі строки розробили унікальний освітній проєкт «Нова фабрика», зробили те, що здавалося взагалі неможливим. Коли ми говорили, що отримаємо ліцензію на металургійні й технічні спеціальності, всім здавалось, що це нереально. Але сьогодні у нас є колосальний проєкт «Нова фабрика» і ми вже маємо в ньому певні здобутки,  - сказала директор департаменту з персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юлія Чермазович.

06.06.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©