Напередодні Дня місцевого самоврядування

Напередодні Дня місцевого самоврядування

Центрально-Міський район відзначив День місцевого самоврядування у Криворізькому театрі драми і музичної комедії, на Малій сцені

Тут 27 листопада зібралося багато ветеранів району, жителів міста і молодь (свято відзначається в Україні 7 грудня).

Центрально-Міський район міста Кривого Рогу  утворився у 1936 році і до 1939 року носив назву Єжовський. Пізніше, у травні 1939 року, відповідно до постанови президії Дніпропетровського облвиконкому були створені Дзержинський і Жовтневий райони, а Єжовський район перейменовано у Центрально-Міський. На той час район був головним адміністративним центром міста. На його території, на вулиці Жовтневій (зараз Олександра Поля), у тридцятих роках минулого століття був розташований окружний виконком, а  у сорокових роках, на вулиці Леніна (зараз Свято-Миколаївська) – Криворізький міський комітет. Мешканці району працювали на 38 промислових підприємствах і в промислових артілях, діти навчались у 8 школах, 4 технікумах і вузах, проектували нові шахти, житлові масиви і вулиці, лікарні, робітничі клуби. На початку утворення Центрально-Міського району  його населення перевищувало 70 тисяч чоловік. Центрально-Міський район, після означеного розподілу, отримав у своє володіння найцінніший  історичний спадок. Саме на злитті річок Саксагань та Інгулець виникло поселення, яке через роки виросло в місто – центр залізнорудної промисловості. Тож цілком природно, що де-факто найстаріший район Кривого Рогу має і найбагатшу, найцікавішу, насичену подіями історію.

- Свої витоки місто Кривий Ріг бере саме з Центрально-Міського району, - звучить голос ведучого зі сцени Малого театру, де проводилось зібрання. - Спочатку воно виникло як поштова стація, потім містечко і, згодом – великий промисловий центр...

***

У святкуванні взяли участь і студенти Криворізького економічного інституту ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана"

- Студенти зі всіх факультетів КЕІ взяли участь у чествуванні ветеранів місцевого самоврядування Центрально-Міського району. Урочистості пройшли в доброзичливій атмосфері. Приємно, що наші студенти мали можливість побачити і почути видатних діячів нашого району, - говорить декан ФОФІТ Анатолій Супрун.

- Дуже гарний концерт підготували для ветеранів артисти Криворізького театру драми та музичної комедії та самодіяльні артисти району. Ліричні номери, чудові пісні й танці... Я рада, що живу в цьому районі, в якому багато талановитих і успішних людей, які побудували і зробили все для його розвитку, - говорить Карина Несенко, студентка 2-го курсу  юридичного факультету.

 

28.11.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©