Йдуть ремонтні роботи: буде комфортно і затишно

Йдуть ремонтні роботи: буде комфортно і затишно

Кілька років тому було розпочато ремонт і переобладнання навчальних корпусів Державного університету економіки і технологій (тоді – Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»). Особливо інтенсивно ведуться ремонтні роботи з 2017 року.

А все розпочалося з облаштування IT-hub&coworking, який знаходиться на першому і другому поверхах у навчальному корпусі № 3 ДУЕТ, що на пл. Визволення. Це унікальний простір, побудований за концепцією «гнучких офісів», призначений для навчання, роботи, проведення зустрічей та конференцій. Тут вільно збирається спільнота, щоб разом працювати і спілкуватися. За підтримки наших партнерів «Метінвест Диджитал» та Криворізької фундації майбутнього в корпусі проведено капітальний ремонт, придбано новітнє обладнання та вибудована інфраструктура для найрізноманітніших бізнес-активностей, реалізації навчальних проєктів та інших заходів. Новітній, сучасний, комфортний, IT-hub цьогоріч став локацією для захисту випускних робіт та урочистого вручення дипломів магістрам ДУЕТ, а із скасуванням карантинних обмежень очікує на відновлення повноцінної діяльності.

Наприкінці 2020 року корпус отримав ще один важливий елемент – в експлуатацію введено ліфт, призначений для полегшення пересування маломобільних груп людей. Таким чином, майже завершено освоєння гранту, наданого Світовим банком у 2017 році для підтримки та реалізації можливостей учасників бойових дій, переміщених осіб, людей з інвалідністю та ін.

У цій же будівлі ведуться роботи, пов’язані з розбудовою інфраструктури і матеріально-технічної бази навчального корпусу. Сьогодні за підтримки Криворізької фундації майбутнього перебудовуються та отримують нове дихання аудиторії, коридори, актова зала, і вже в недалекому майбутньому вони прийматимуть студентів та відвідувачів. Розташований на першому поверсі Музей Героїв АТО, який за час свого існування зібрав чимало експонатів, планується перенести в інше, більш просторе місце.

Велика реставраційна робота ведеться і в головному навчальному корпусі, що знаходиться по вулиці Медичній, 16. Облаштування будівлі та її перетворення на сучасний університетський корпус відбувається із врахуванням потреб усіх учасників освітнього процесу, в тому числі й людей з інвалідністю. Ми віримо і працюємо над тим, щоб кожен міг реалізувати своє право на якісну освіту, й більш того – мав можливість отримувати її в комфортних умовах. В цьому – дух сучасного європейського університету, який ми спільними зусиллями будуємо в Кривому Розі.

Про переміни, які сталися лише за цей минулий рік, з гордістю розповідає проректор з інфраструктури та розвитку Геннадій Кочуєвський:

- У нас ведеться колосальна робота. Зроблена проєктно-кошторисна документація на утеплення споруди і встановлення інноваційної системи обігріву (теплові насоси). Ми перші, хто робить таку інновацію. Це і ефективно, й економно. До того ж, це піклування про екологію навколишнього середовища. Перший поверх корпусу вже готовий: оформлено фойє, функціонує Центр студентських комунікацій, який діє вже рік і показав свою ефективність. Ці зміни сприйняті всіма співробітниками дуже позитивно. Незабаром матимемо відкритий простір – це 4-й поверх навчального корпусу № 1, де буде знаходитися приймальня, кабінет ректора і проректорів, бухгалтерія та інші необхідні служби. Ефективність проведеної роботи вже видно. Тож ми йдемо в ногу з часом і навіть працюємо на його випередження.

Варто доповнити, що в університеті велику увагу приділяють проблемі зручностей для людей з особливими потребами. На жаль, наші навчальні корпуси з самого початку, коли будувалися ще в минулому столітті, не були пристосовані до цього. Усі новобудови зараз передбачають такі під’їзди, сходи, пандуси, підйомники та інше обладнання, санвузли й санітарні кімнати. Все робиться для того, щоб ця категорія громадян могла почуватися комфортно і без допомоги інших користуватися усіма необхідними зручностями. Основне правило –  щоб людина могла самостійно потрапити до приміщення і виїхати з нього.

 

- Ми відкриті для всіх і для кожного, - продовжує розмову Геннадій Олексійович. - Тож прагнемо надати всім бажаючим допомогу: і юридичну, і таку, що стосується психологічної реабілітації, і з працевлаштування. У нас тут працюють відповідні фахівці для різних категорій населення. Це один із напрямків нашої роботи, який дуже важливий, бо в цьому напрямі роботи беруть участь і студенти, і працівники ДУЕТ, і небайдужі люди, а також волонтери, які працюють у Центрі допомоги воїнам АТО. Таким чином ми маємо можливість виховувати наше студентство, щоб вони не лишалися байдужими до чужої біди.

Свою думку висловлює головний інженер ДУЕТ Анатолій Спринчак:

- Приємно спостерігати, як відбувається оновлення матеріально-технічної бази ДУЕТ. На сьогоднішній день на першому поверсі на 80% підготовлена кімната матері і дитини. Тут будуть необхідні для малечі меблі, душова кабінка, де буде дотримано всіх санітарних норм, іграшки та ін. ДУЕТ оголосив конкурс малюнків, кращі з яких прикрасять стіни цієї кімнати. Поруч буде знаходитись санітарна кімната для людей з обмеженими можливостями. Вже поставлені теплові насоси в аудиторіях на першому поверсі і на другому поверсі на кафедрі інформатики. Теплові насоси взимку будуть обігрівати кімнати, а влітку працюватимуть на охолодження. Тут досить комфортно, світло і затишно.

10.02.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©