Захист наукових робіт у МАН

Захист наукових робіт у МАН

З 23 по 25 січня в нашому місті традиційно проводився  конкурс-захист науково-дослідницьких робіт „Социс” при Комунальному закладі „Мала академія наук учнівської молоді” Дніпропетровської обласної ради”

Традиційно міський етап конкурсу проводиться на базі 70-ї школи і, незважаючи на карантинні обмеження, організаторам вдалося майстерно створити атмосферу наукового змагання і плідної дискусії. 

У конкурсі брали участь учні випускних класів ліцеїв, гімназій і шкіл міста. Від Державного університету економіки і технологій взяли участь науковці Валентин Орлов, Ірина Максимова, Оксана Теличко, Ірина Міма, Ганна Андрющенко.

Розповідає в.о. завідувача кафедри правового регулювання економіки, доцент, кандидат юридичних наук Оксана Теличко:

- П’ятий рік поспіль викладачі юридичного факультету з великим задоволенням долучаються до роботи секції „Право” в якості членів журі. У цьому році за кількістю учасників наша секція була найбільша. Це говорить про те, що інтерес до спеціальності «Право» серед абітурієнтів збільшується. Як голова журі, хочу  відзначити, що з кожним роком роботи маленьких науковців стають більш цікавими і якісними. І навіть дистанційний формат проведення заходу не змарнував атмосфери змагальності, а, навпаки, сформував у його учасників нові компетенції комунікацій у цифровому середовищі, такі  як: підготовка і захист постерів, презентації наукових робіт і т.ін.

Свою думку про захист наукових робіт у МАН висловлює в.о.завідувача кафедри міжнародної економіки, к.е.н., доцент Ірина Максимова:

- Цього року мала чудову нагоду долучитися до конкурсу – захисту наукових робіт Малої Академії Наук у секції «Економіка». Вже втретє беру участь у цьому науковому заході у складі жюрі разом із колегами ДУЕТ та інших університетів міста. Хочу відзначити високий рівень робіт учасників, ентузіазм і неабиякий запал, з яким вони презентували результати своїх досліджень. Усі теми були дуже різноманітні й без винятку актуальні: проблематика міжнародної міграції, стратегія соціальної політики, підтримка малого й середнього бізнесу, фінанси домогосподарств, зайнятість і людський капітал в умовах пандемії… Ось неповний перелік питань, що піднімалися в роботах. Чудово, що наша молодь має такий інтерес до економічної науки і небайдужа до актуальних проблем, які є в нашому суспільстві. Сподіваюсь, що ці школярі незабаром стануть частиною активної студентської спільноти ДУЕТ і продовжать історію власних наукових звершень разом із нами.

 

04.02.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©