Міжнародні тренди, які вже не можна ігнорувати від Ірини Максимової

Міжнародні тренди, які вже не можна ігнорувати від Ірини Максимової

1. Інформаційний вибух та цифрова глобалізація. Сьогодні в світі кожні 60 секунд генерується близько 4 млн GB інформації. Тільки уявіть – 1 мільйон флешок на 4 GB з різноманітним контентом, даними та рекламою створюється лише за хвилину… і ця цифра продовжує зростати. У 2020 така інтернет хвилина приносить 1,1 млн $ США! Тож не дивно, що бізнес прагне урвати хоча б шматочок від ласого «інформаційного пирога», а присутність у мережах стає запорукою конкурентоспроможності.

2. «Економіка мереж» для розвитку бізнесу. Саме «мережі» виробництв дозволяють  створювати кастомізовані продукти для брендів зі значною економією витрат. Сьогодні напис “made in France” чи “made in Ukraine” вказує тільки на географічну локацію власників бренду, у той час як елементи самого продукту збираються по всьому світу. За оцінкою SAP , більше 1,5 млн світових компаній вже входять до такої «мережі», створюючи додатково 500 млрд $ річної маржі.

3. Знання – найвища цінність для економічного зростання. Ми спостерігаємо глобальне зміщення акцентів від «володіння ресурсами» до «володіння знаннями». Світові витрати на дослідження (сектор R&D) досягли рекордних 1,7 трлн $ США. Згідно дослідження ЮНЕСКО у 2020 лідерами у створенні нематеріальних активів людства є США, Китай, Японія, Німеччина та Південна Корея. Тож саме знання стають 4м драйвером в класичній Марксівський моделі економіки «Земля-Праця-Капітал» + «Знання».

4. Зміцнення геополітичних полюсів у цифровому світі. У 2020 чітко простежуються 2 лідери у сфері digital – США та Китай. Тільки на них припадає 90% капіталізації найбільших міжнародних цифрових платформ. Більш того, 75% світових патентів у сфері Blockchain та Big Data належать цим двом країнам.

5. Сталий розвиток та адаптація. Міжнародна спільнота різними темпами крокує до досягнення цілей сталого розвитку і цей шлях тернистий. На щастя, все більше представників бізнесу розуміють необхідність збереження балансу «Економіка - Соціальне життя - Екологія».

P.s. Не можу не згадати про світову кризу COVID. Пандемія вплинула на усі сфери людського життя, однак для цифрової економіки вона стала справжнім акселератором! Це своєрідний тест на адаптацію і цифрові технології допомагають його пройти. Колись з великого вибуху розпочалася історія нашого Всесвіту… Цікаво, а що чекатиме на світ після вибуху інформаційного? Побачимо незабаром…

17.11.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©