Креативні та культурні індустрії як основа стійкості України

Креативні та культурні індустрії як основа стійкості України

Мистецтво приносить гроші, коли творчість перетворюється на підприємництво. У цьому сутність креативних індустрій. ДУЕТ долучився до організації та став учасником «круглого столу» – «Креативні та культурні індустрії як основа стійкості України». Захід відбувся в криворізькій картинній галереї «ArtCraftOil».

Для ДУЕТ надзвичайно приємною є співпраця нашого вишу з Львівською національною академією мистецтв, зокрема, і в організації «круглого столу».

Студентки спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» отримали унікальну можливість не тільки взяти участь в обговоренні нагальних питань і викликів креативних індустрій України, а ще й бути організаторами заходу, екскурсоводами в інклюзивній залі, створеній власницею і кураторкою картинної галереї «ArtCraftOil» Світланою Ткаченко.

З урахуванням раніше проведених опитувань й аналітичної роботи, у межах «круглого столу» учасники обговорили проєкти трьох аналітичних записок, які стосуються потенціалу культурних і креативних індустрій (ККІ) для соціально-економічного розвитку та відновлення України, інституційних стимулів розвитку ККІ, а також ККІ як чинника розвитку місцевих громад.

Кульмінацією заходу стало відкриття експозиції з тактильними роботами криворізької мисткині Світлани Ткаченко, зображеними у такій техніці, якби художниця виконувала їх малюючи пензликом. А також відбулося відкриття першої в Україні галереї скульптур.

«Круглий стіл» – «Креативні та культурні індустрії як основа стійкості України» відбувся в межах Проєкту «Культправоформ», який реалізується ГО «Центр суспільних інновацій» у партнерстві з Львівською національною академією мистецтв, Інститутом стратегії культури, Агенцією регіонального розвитку  Львівської області, Західним регіональним центром НАМУ, Державним університетом економіки і технологій, кафедрою маркетингу Львівського торговельно-економічного університету та галереєю «ArtCraftOil».

Проєкт «Культправоформ» відбувається за фінансової підтримки Британської Ради в Україні у межах програми «Підтримка креативної економіки».

 

04.10.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©