Даємо дітям крила!

Даємо дітям крила!

Фінанси керують світом, який постійно розвивається. Фінансово грамотна людина розуміє базові економічні поняття, вміє планувати свій бюджет, раціонально розпоряджатися фінансами, накопичувати їх та вигідно інвестувати. Ці фінансові тонкощі опановують криворізькі ліцеїсти.

Перед стартом навчального року у Криворізькому природничо-науковому ліцеї відбулася нарада-навчання з тренерами клубів фінансової грамотності ліцеїв Кривого Рогу.

Участь у заході взяли представники міського департаменту освіти і науки, Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ), вчителі-тренери клубів фінансової грамотності ліцеїв академічного спрямування, амбасадори Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Організатори розповіли про впровадження Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 в Україні загалом та у м. Кривому Розі зокрема. Цьогоріч у проєкт заходить ще 13 ліцеїв. Тож загалом у місті клуби фінансової грамотності діють у 21 ліцеї. Тренери і педагоги сподіваються, що той досвід, який вони напрацьовують у Кривому Розі, стане провідним для багатьох регіонів України. 

Найбільша значущість і сила цього проєкту, який вже другий рік реалізовується в Кривому Розі, в партнерстві. Партнерство між вчителями, адміністрацією ліцеїв, Департаментом освіти і науки Криворізької міської ради, громадською організацією «Діловий клуб «Партнер», ПУМБом, учнями і батьками.

Під час наради-навчання анонсували головні активності з фінансової грамотності для учнів 10-11 класів клубів фінансової грамотності у 2024/2025 навчальному році: заходи з нагоди святкування Дня гривні; участь у Міжнародній економічній олімпіаді з фінансової грамотності; організація та участь у Регіональному, Всеукраїнському, Міжнародному турнірах з фінансової грамотності тощо. Також провели вхідне тестування педагогів (теорія) та пограли у соціально-економічний симулятор «Життєвий Капітал» (практика). 

Далі відбудуться навчання вчителів – керівників клубів, а потім керівники ділитимуться знаннями зі своїми клубівцями на теоретичних і практичних заняттях та безпосередньо під час гри «Життєвий Капітал». Рівень фінансової грамотності громадян – це рівень національної безпеки держави. А фінансова грамотність родини – це шлях до успішної України!

31.08.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©