Результати засідания секції «Business Models, Tools, and Innovations in Digital Economy»

Результати засідания секції «Business Models, Tools, and Innovations in Digital Economy»

12 травня 2020 року відбулося засідання секції «Business Models, Tools, and Innovations in Digital Economy» наукової студентської конференції в рамках III International Scientific Congress SOCIETY OF AMBIENT INTELLIGENCE 2020

У ній взяли участь 45 студентів з України та Узбекистану, які подали тези доповідів з результатами своїх наукових досягнень. Учасники – міжнародна команда молодих дослідників із різних вишів і міст: Кривого Рогу, Києва,  Резекне, Намангана, Ташкента, Бухари.

Модерувала проведення секції інтернаціональна команда – представники різних країн і навчальних закладів: Iryna Vasylchuk (Prof. DSc, Kryvyi Rih Economic Institute of Kyiv National Economic University named after Vadym Hetman, Ukraine), Iluta Arbidane (Prof. Dr.oec., Rezekne Academy of Tehnologies, Latvia), Zulfizar Karimova (Senior teacher, Tashkent Branch of Moscow State University named after M.V. Lomonosov, Uzbekistan).

На секції було вислухано 19 доповідачів, які гідно представили свої презентації, вміло донесли зміст проведених досліджень й активно захищали свою точку зору в дискусії. Тематика доповідей охопила такі напрями, як: тренди та інструменти в цифровій економіці, тренди і бізнес-моделі в інновативній економіці, пошук рішень проблем підприємств в умовах нестабільного світу.

Слід відзначити, що значна частина доповідей була присвячена майбутньому бухгалтерського обліку в цифровій економіці (Anastasia Chernobrovkina, Anastasiia Ivanchenko, Oleksandra Gudim), проблемам вибору оптимальної системи оподаткування, в тому числі і для сфери IT-послуг (Alina Shevtsova, Pavlo Makarov), новаціям в економіці та управлінні під впливом цифрових технологій як на рівні національних економік, так і глобалізованого світу (Javokhir Yoqubjanov, Islom Muminov, Sofiia Petrushyna, Tetiana Petrunina).

Не обійшли увагою студенти і проблеми інноватизації економіки для досягнення її більшої ефективності і стійкості, в тому числі на рівні підприємств (Natalia Nizelnikova, Mykhailo Kostishyn), розумного використання фінансових інструментів (Artem Koshovyi) і закріплення нових трендів і бізнес-моделей (Oleksandr Riabinin).

Незважаючи на посилення тенденцій цифровізації та інноватизації економіки, які працюють на підвищення її ефективності, світ залишається бути нестабільним, що посилює ризики розвитку. Тому компанії в умовах невизначеності та змін повинні бути готовими до пошуків нестандартних рішень: у сфері залучення капіталу, пошуку найкращих варіантів бізнес-моделей, точності оцінки вартості компаній, вибору наукових моделей для управління компанією, що знайшло відображення в проблематиці доповідей (Daria Tatarova, Anna Zakabluk, Ilona Didukh, Leyla Nigmatullina). Особливо слід відзначити важливість дослідження впливу кризових ситуацій на рівень стресу в людей і реакції на нього різних поколінь, що дозволить знайти найкращі шляхи його подолання (Shakhnoza Allayarova).

Всі доповідачі були активними, проявляли зацікавленість до проблематики і результатів досліджень своїх колег, що переростало іноді в бурхливу і плідну дискусію.

Ірина Васильчук, професор.

12.05.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©