28 червня – День Конституції України

28 червня – День Конституції України

Наприкінці червня 1996 року депутати Верховної Ради України ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності держави. Народні обранці працювали всю ніч з 27 на 28 червня – загалом безперервно 23 години.

Цікаво, що День Конституції України – це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції. Про це йдеться в її статті 161: «День прийняття Конституції України є державним святом Днем Конституції України». 

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. 

Однак у несправедливих реаліях сучасного світу наші права, визначені у головному законі України, захисники і захисниці вимушені щоденно відстоювати у боротьбі з агресором, який чинить терор і беззаконня, – російською армією. 

Дякуємо Силами Оборони України за можливості жити в рідній країні, говорити українською мовою, працювати у державному університеті та навчати й навчатися.

Державний університет економіки і технологій вітає з Днем Конституції України! Лише неухильне дотримання Конституції України та її законів, соціальний захист людей, відновлення промисловості та економіки, самоідентифікація українців є запорукою нашої Перемоги, настання миру та збереження єдності країни.

28.06.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©