Мовний тренінг «Ділові папери в системі ОСББ: функції та призначення»

Мовний тренінг «Ділові папери в системі ОСББ: функції та призначення»

З метою ефективного створення та функціонування ОСББ 24 квітня відбувся мовний  тренінг, який допоміг визначити функції та призначення ділових паперів, що регламентуються Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29.11.2001 № 2866-ІІІ

Його провела онлайн на платформі ZOOM кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних та ділової української мов КЕІ Олена Гончаренко.

Наголос було зроблено на текстове оформлення ділових паперів (протокол створення та засідання ініціативної групи з підготовки, скликання і проведення установчих зборів об’єднання співвласників багатоквартирного будинку; повідомлення про проведення зборів об’єднання співвласників багатоквартирного будинку; договір доручення; реєстр поштових відправлень та ін.).

Розглядалося також питання етики професійного спілкування.  

Зустріч була побудована покроково, де наочно було розказано, як слід оформляти протоколи установчих зборів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, писати запрошення, договори доручень, довіреності, списки власників квартир, реєстр поштових відправлень (рекомендованих листів) від ініціативних груп і багато іншого.

Як розповіла Олена Миколаївна, саме з ініціативи завідувачки кафедри міжнародних відносин Катерини Слюсаренко була здійснена ця сумісна праця. Розраховано це на те, щоб увійти більше в  контакти між школою розвитку дворів, а саме: організації «Зелений центр Метінвест» та Криворізького економічного інституту. Головна мета – надати допомогу людям, які прагнуть створити ОСББ.

У системі самоуправління – це один із важливих кроків, коли люди беруть на себе відповідальність, ініціативу, шукають орієнтири, як робити і що робити. А щоб працювати, потрібна нормативна база. Потрібно знати не лише те, як пишуться документи, а як їх правильно оформити.

- Ціль нашого спілкування, - зазначила О.Гончаренко, - допомогти в написанні документів, визначеності їхньої ролі. Нами були розроблені покрокові дії для того, щоб полегшити роботу, були опрацьовані документи, наведені зразки й надіслані всім, хто цього потребує. Безумовно, не обійшлося без «конфузів» (то звук є, а зображення немає, або навпаки) з огляду на те, що систему ZOOM ми тільки почали освоювати. Але все у нас вийшло: всі у всьому розібралися: як оформлювати документи, щоб  вони мали юридичну силу, оскільки кожен учасник повинен бути поінформований.

ЗРАЗКИ ДОКУМЕНТІВ у форматі  .doc

ЗРАЗКИ ДОКУМЕНТІВ у форматі  .pdf

24.04.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©