Мистецька екскурсія для студентів ДУЕТ

Мистецька екскурсія для студентів ДУЕТ

Студенти і студентки спеціальностей «Міжнародна журналістика» та «Менеджмент соціокультурної діяльності» в рамках дисципліни «Креативна Економіка», яку викладає Ірина Максимова, відвідали виставку «Кривий Ріг „Мистецький“». Експозиція розміщена у центрі «Дія.Бізнес». 

Під час екскурсії говорили про митців Кривого Рогу, побачили незвичні художні проєкти та поміркували над глибокими сенсами.

Виставковий проєкт створено саме для виявлення та поширення мистецької частини міста, яка на сьогодні є маловідомою. На виставці представлені роботи не тільки художників Кривого Рогу, а й творців з Києва, Харкова, Ужгорода, Одеси та Вишгорода.

Однією з найбільш вражаючих робіт є «Крістіан», яка належить до серії фотографій «Приховані історії», що розповідає про життя людей в час постійних змін правил, законів і угод. 

Вона зображує молодого чоловіка Крістіана, який використовує вагу свого тіла, щоб усвідомити матеріальність речей. Прив’язавши себе до них, Крістіан пробує, чи зможе ця конструкція підняти його над навколишнім простором за наявності вітру. Ця картина й справді спонукає замислитися над тим, яке місце матеріальні речі займають у нашому житті.

Також студенти звернули увагу на триптих Марини Довганич, присвячений питанню декомунізації та консервації соцреалістичного монументального мистецтва. Він має гучну назву - «Україні чавун, сталь, прокат». Художниця надихнулася мозаїчною стелою 70-х років, яка височіє перед контрольно-пропускним пунктом «Арселор Міттал Кривий Ріг».

Монумент вразив Марину своїм масштабом, та вона наголошує на тому, що металургійна промисловість на Криворіжжі - це не досягнення більшовиків, адже вона почалася за ініціативи українського дослідника Олександра Поля. 

Для студентів і студенток ДУЕТ екскурсія стала нагодою побачити креативну художню сторону нашого міста, яке має так багато талантів.

04.10.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©