Університет Aalto – Erasmus+

Університет Aalto – Erasmus+

Після Метрополії делегація викладачів ДУЕТ вирушила далі Фінляндією. На черзі

університет Aalto. Цей виш було засновано у 2010 році шляхом об'єднання Гельсінського політехнічного інституту, Вищої школи економіки й Інституту мистецтв, дизайну та архітектури в Гельсінкі.

Цікаво, що територія, на якій розміщено кампус університету, була побудована як Олімпійська база для Олімпійських ігор 1952 року. Сьогодні це найсучасніший університет з потужними дослідницькими лабораторіями, з понад тисячею компаній, які працюють на території кампусу.

Тісна співпраця з бізнесом дає потужний поштовх розвитку науки в університеті, залученню студентства  до роботи над проєктами, розвитку бізнес-школи. Так, наприклад, у 2012 році в рамках трирічної програми AppCampus компанії Microsoft і Nokia інвестували в університет по 9 млн. євро для розробки мобільних додатків та послуг для смартфонів Windows, а також інших операційних систем телефонів Nokia (наприклад Symbian).

В Aalto надзвичайну увагу приділяють питанням сталого розвитку, кліматичним змінам. Сталий спосіб мислення починають формувати ще з молодшої школи. До речі, викладачі відвідали і поспілкувалися з колегами з середньої школи, яка є структурним підрозділом університету.

Фінські колеги наголошують на тому,  що сучасна людина повинна приймати рішення з урахуванням цілей сталого розвитку, будувати майбутнє на засадах сталого розвитку (екологічність, інновації, сталий розвиток міст, відсутність дискримінації, гендерна рівність, відповідне споживання,  партнерство).

Викладачі ДУЕТ обговорили з колегами питання Lifelong Learning та окреслили майбутні можливі напрямки співпраці.

Фото за посиланням

19.09.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©