Навчаємось в умовах карантину. Кафедра іноземних та ділової української мов

Навчаємось в умовах карантину. Кафедра іноземних та ділової української мов

Інформаційні технології здатні значно розширити інформаційно-методичну підтримку педагогів і студентів, а також можливості спілкування та співпраці на основі комп’ютерних засобів комунікації, особливо сьогодні, коли наша країна, як і всі інші у світі, потерпає від пандемії коронавірусу.

В умовах інноваційних перетворень, як зазначає професор кафедри міжнародної економіки Володимир Кулішов, варто звернути увагу на реалізацію стартапів, упровадження соціальних інновацій, нових моделей навчання, у тому числі е-навчання, а в окремих випадках, наприклад, в умовах COVID-19, онлайн-школи та університети – саме ці підходи є ключовими в освітянській парадигмі сучасності.

Тому викладачі КЕІ перейшли на нову форму спілкування зі студентами – на дистанційне навчання під час карантину, через електронні засоби зв'язку.  Реєстр дисциплін поточного семестру та контакти викладачів надано у форматі .xls  Електронну адресу викладачів можна знайти в розділі сайту «ІНСТИТУТ». Для цього з перших днів карантину платформу MOODLE оновлено – про це було повідомлено студентів на сайті інституту. Викладачі оновлюють свої курси.

Про перші результати проведеної роботи повідомили викладачі кафедри іноземних та української мов. Доцент Кіра Вишневська, зокрема, говорить:

- Вірус ходить по Європі, страшний коронавірус! Наш девіз: «Не захворіти, не дати студентам можливості деградувати». Для цього викладачі надсилають завдання в соцмережах, допомагають дистанційно, їм можна зателефонувати чи написати.

Безумовно, існує MOODLE – зручний і доступний контент, який дає змогу студентам мати доступ до конспектів лекцій, напрацювань, мультимедійних матеріалів, що містять відео- та аудіофрагменти. Можна організувати самостійні роботи, інтерактивне тестування студентів. Але вивчення мови без діалогічного, полілогічного спілкування – фікція. На щастя, вихід є! Дякуємо IT технологіям, а саме, Skype premium, Zoom. Дистанційне навчання — це не написати у Вайбері “прочитати в підручнику параграфи ось такі чи такі, а відповісти на запитання після них і виконати вправи.

Отже, в умовах пандемії, що поширилася по всьому світу, доводиться звикати працювати в нових умовах. Щоб навчальний процес не переривався, викладачі проводуть консультації зі студентами в режимі онлайн. Використання електронних засобів навчання дозволяє забезпечити безперервність навчального процесу в умовах карантину.

02.04.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©