Безоплатна правова допомога від юридичної клініки ДУЕТ

Безоплатна правова допомога від юридичної клініки ДУЕТ

Юридична клініка Державного університету економіки і технологій надає безоплатну правову допомогу населенню з питань захисту прав і свобод з різних галузей права відповідно до чинного законодавства України. Ось деякі важливі речі, які клієнт повинен знати про юридичну клініку:

  • Послуги, що пропонуються: юридичні клініки зазвичай пропонують низку юридичних послуг, включаючи юридичні консультації та допомогу з юридичними документами. Важливо розуміти, які послуги пропонує клініка і чи відповідає вони вашим потребам.

  • Плата: юридична клініка ДУЕТ пропонує свої послуги безкоштовно.

  • Конфіденційність: юридична клінікиа дотримується суворих правил конфіденційності, що означає, що будь-яка інформація, яку ви надасте нам, буде зберігатися в таємниці.  Це важливо знати, щоб ви відчували себе комфортно, поділяючись своєю особистою інформацією з клінікою.

  • Терміни: юридична клініка може мати обмежені ресурси, і ми можемо бути не в змозі надати негайну допомогу. Проте, ви обов'язково отримаєте письмову консультацію протягом декількох днів.

  • Напрями: юридична клініка може надсилати клієнтів до інших організацій або агентств, які можуть надати додаткову допомогу, наприклад, соціальні служби або консультації з психічного здоров'я. 

Порядок надання консультації

Правова допомога надається після належного опрацювання студентами матеріалів інтерв'ю з клієнтом та перевірки консультації викладачем-куратором або провідним фахівцем юридичної клініки.

Робота з громадянами проходить у кілька етапів: 

  • роз'яснення правил роботи ЮК та отримання згоди особи на ведення справи консультантом; 

  • проведення консультантом інтерв'ю з клієнтом та отримання інформації щодо правової проблеми; 

  • аналіз ситуації консультантом та визначення нормативно-правової бази. 

За результатами цієї роботи готується проект консультації, який узгоджується з викладачем-куратором юридичних кафедр Університету.

Хто ж консультує клієнтів?

Консультантами юридичної клініки є студенти 2-4 курсів бакалаврату та першого курсу магістратури. Консультанти клініки беруть участь у веденні справи клієнта клініки та здійснюють представництво у відповідних органах та установах.

Належна якість правової допомоги забезпечується здійсненням контролю викладачів-кураторів, які надають необхідну методичну та теоретичну підтримку.

В цілому, юридична клініка може бути цінним ресурсом для окремих осіб та груп, які потребують юридичної допомоги. Перш ніж звертатися за допомогою до юридичної клініки, важливо розуміти пропоновані послуги, кваліфікаційні вимоги, збори, правила конфіденційності, обмеження представництва, терміни надання послуг та процес спрямування

Як звернутись до  Юридичної клініки за правовою консультацією?

Є декілька варіантів:

  1. Написати звернення на електронну пошту ЮК:

  2. Прийти на прийом у приймальні дні ЮК: вівторок-четвер з 9-ї до 16-ї години.

Контакти Юридичної клініки:

068 9257462

м. Кривий Ріг

пл. Визволення, 2

17.05.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©