Проблемна група з креативного вивчення англійської мови в ДУЕТ

Проблемна група з креативного вивчення англійської мови в ДУЕТ

На кафедрі міжнародних відносин працює проблемна група з креативного вивчення англійської мови, яка об'єднує студентів різних спеціальностей ДУЕТ. 19 грудня 2022 року відбулася зустріч членів проблемної групи. Група молодих науковців спільно працюють над вирішенням навчальної проблеми з розвитку креативного мислення студентів у процесі вивчення англійської мови.

Керівниця групи к.п.н., доцент Ольга Чижикова ділиться своїми враженнями: «Це творчі, неординарні, енергійні, внутрішньо вмотивовані особистості, які не лише хочуть володіти англійською мовою на достатньому та високому рівнях, а й прагнуть розвинути свої креативні здібності. Адже володіння іноземною мовою – це інвестиція у власне майбутнє, а креативне мислення – запорука успішного професійного становлення майбутнього фахівця. Саме це й обумовило напрямок діяльності групи».

Ідея групи – вирішення актуальних питань креативного мислення англійською мовою. Так, на зустрічі відбулось жваве обговорення сфери застосування креативних вмінь (навчання, наука, професійна діяльність), факторів креативності (гнучкість мислення, оригінальність, інновація, творчий підхід до вирішення теоретичних і прикладних проблем тощо). Практичний тренінг  надав  незабутні враження та позитивні емоції.  Тести на визначення рівня креативності, квізи з приємними призами, імітаційні ігри – найбільш улюблена частина зустрічі для учасників.  

Креативність настільки актуальна проблема, що зацікавила студентів багатьох спеціальностей, зокрема «Інженерія програмного забезпечення», «Фінанси, банківська справа та страхування»,  «Облік і оподаткування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».  До роботи проблемної  групи долучилися студенти 1-3 курсу. Члени групи працюють над відео, в якому відображено власне бачення проблеми розвитку креативного мислення та його роль у кар’єрному та професійному зростанні.

Робота групи поєднує в собі елементи науково-дослідної діяльності, навчального тренінгу, диспуту, діалогу та брейн-стормінгу. Студенти вчаться  творчого мислення,  опановують нетривіальний підхід до вирішення навчальних проблем англійською мовою, розвивають іншомовну комунікативну компетентність. Попереду широкий спектр питань для опрацювання: від науково-дослідної роботи і створення цікавого для широкої студентської спільноти контенту до практичного опанування навичками креативного мислення.

Група з вивчення розвитку творчого мислення – це цікаво, інноваційно, нестандартно, креативно. Запрошуємо студентів приєднатись до наших відкриттів! Пошта керівниці групи – chyzhykova_ov@kneu.dp.ua 

22.12.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©