ДУЕТ та ДонДУВС: співпраця, спрямована на розвиток

ДУЕТ та ДонДУВС: співпраця, спрямована на розвиток

Формування нового типу освітніх інновацій у Кривому Розі вже вийшло за межі окремих закладів освіти. Інноваційна взаємодія двох закладів вищої освіти, поєднання їх потенціалів, синергія зусиль та результатів відкривають більш широкі перспективи, вигідні кожному з університетів, а головне, студентам, які в них навчаються. Таку модель розвитку та співпраці обрали для себе два, здавалось би абсолютно різні за напрямками освітніх програм виші: Державний університет економіки та технологій та Донецький державний університет внутрішніх справ.

А почалося все з підписання Меморандуму про співпрацю, згідно з яким запланована взаємна підтримка і реалізація спільних освітніх програм та заходів. Одна з таких освітніх програм, яка передбачає спільне навчання, або іншими словами «спільні студії», отримала свою реалізацію майже одразу.

«Спільні студії» у ДУЕТ зараз проходять у співпраці з європейськими вишами, коли студенти можуть отримати міжнародне стажування та освіту у країнах Європи. За схожим принципом, ця освітня програма реалізовується між університетами у Кривому Розі . У чому її особливість?

Уявіть собі, що ви мріяли навчатись на айтішника чи, наприклад, психолога, ну або ж економіста. А потім зрозуміли, що ваше покликання – правоохоронна діяльність. І не дивлячись на свідомо обраний фах, у вас залишається мрія про ще одну спеціальність. Або інша ситуація: ви вступили до університету, аби стати правоохоронцем, але під час навчання ви усвідомили, що для більшої продуктивності роботи вам необхідні знання, які ви не можете отримати у вашому виші. Невже це безвихідь? Невже доведеться чекати закінчення навчання, аби потім вступити до іншого навчального закладу і витратити ще декілька років на здобуття додаткового фаху? А от і ні!

Співпраця між університетами покликана на об’єднання зусиль і можливостей. Таким чином, навчаючись в ДонДУВС ви паралельно можете отримати додаткову освіту в ДУЕТ, яка доповнить базову. В ході спільних нарад і обговорень між керівниками та викладачами обох закладів для подальшої співпраці було виокремлено три спеціальності, які потенційно можуть зацікавити курсантів здобувачів ДонДУВС: психологія, облік та оподаткування, а також комп’ютерні науки.

Для реалізації цієї концепції і презентації спеціальностей було проведено інформаційну зустріч більш як 250 курсантів ДонДУВС із завідувачами кафедр ДУЕТ, які презентували спеціальності ДУЕТ.

Мова йшла про переваги та перспективи «спільних студій».

Ось про що говорили учасники зустрічі :

Завідувач кафедри обліку і оподаткування, кандидат економічних наук, доцент Олена Руденко наголосила, що курсанти, які отримають другу вищу освіту за спеціальністю облік та оподаткування зможуть у майбутньому на більш високому рівні розслідувати економічні злочини. Або ж, закінчивши роботу в правоохоронних органах і вийшовши на заслужений відпочинок, змінити напрямок діяльності. Перспектива працевлаштування доволі широка: Державна служба фінансового моніторингу, Бюро економічної безпеки України, Національне антикорупційне бюро(НАБУ), Державна податкова служба(ДПС) та Департамент кіберполіції НПУ.

Завідувач кафедри інформаційних технологій і моделювання, кандидат економічних наук, доцент Вікторія Соловйова представила одну з найбільш популярних нині спеціальностей серед абітурієнтів – комп’ютерні науки. Зацікавить вона, перш за все тих правоохоронців, які планують у майбутньому розслідувати кіберзлочини. Окрім цього, маючи диплом, можна реалізувати себе у якості керівника ІТ-проєктів, системного аналітика, провідного програміста, експерта з аналізу даних, наукового консультанта та інформаційного аналітика.

Доцент кафедри соціально-гуманітарних наук кандидат педагогічних наук, доцент Марина Волікова розповіла детально про спеціальність, без якої не обходиться жодна сфера нашого життя, де існують комунікації – психологію. Для майбутніх слідчих та патрульних поліцейських знання в галузі психології не просто важливі, це знання, які за певних обставин врятувати як їхнє життя, так і життя інших людей. Наука, освіта, реклама, політика, медицина, приватна практика, соціальні служби, правоохоронні органи, військова справа –це лише невеличкий перелік сфер, у яких можна реалізуватися, отримавши диплом з психології.

Після презентації спеціальностей вдалося поспілкувалися з курсантами ДонДУВС, яких зацікавили нові пропозиції і які без перешкод могли дізнатися більше про кожну з них безпосередньо у особистих консультаціях.

Анастасія Крипчук, курсантка ДонДУВС:

«Мене зацікавила психологія. Я вважаю, що психологія є важливим доповненням до професії, оскільки ми спілкуємося з людьми і це допоможе нам краще їх розуміти, чому саме люди здійснили якесь правопорушення. Хочу працювати в оперативному розшуку. Я до цього хотіла вступати на психолога, але у мене змінилися плани і я вирішила до поліції піти. Я взагалі думала, що не можна після правоохоронної діяльності ще кудись вступати, а тут гарна можливість, закінчити два університети практично одночасно»

Олександр Білозьор, курсант ДонДУВС:

«Є багато правоохоронних органів, пов’язаних як з правом, так і з економікою. Це, наприклад, Національне антикорупційне бюро. Мене цікавить економічна освіта і нова спеціальність, як додаткова, тому сьогодні я отримав інформацію для осмислення і, можливо, в майбутньому паралельно отримаю ще й освіту економіста».

 

Олександр Ясько, курсант ДонДУВС:

«Дуже зацікавила психологія, але поки що не бакалавр, а молодший бакалавр, я думаю що у майбутньому це допоможе мені краще розуміти злочинців, це дасть можливість мені краще їх проаналізувати, можливо підловити їх на брехні, чи виявити психологічні розлади. Це допоможе під час допитів. Мені давно це було цікаво, якщо відверто, я просто не знав, що у нас є така можливість навчатися паралельно, колись навіть хотів вступити на психологію, але сталося так, що вступив сюди. Зараз з’явилася така можливість, я дуже задоволений. Я поспілкувався з викладачем з психології, вона мені детально все пояснила, але ще буду телефонувати до приймальної комісії з питань вступу до ДУЕТ»

 

 

 

Єлизавета Бурштика, курсантка ДонДУВС:

«Як на мене, то дуже важливими професіями зараз є психологія та інформаційні технології. Це ті професії, які надалі нам допоможуть більше розвиватися у професійному напрямку, легше контактувати з людьми».

 

 

 

 

 

Варвара Соболєва, курсантка ДонДУВС:

«Мене зацікавили IT- технології, можливо у майбутньому я та мої колеги станемо співробітниками кіберполіції, у ДУЕТ є така чудова можливість отримати цю спеціальність. Це хороший шанс для нас отримати паралельно дві освіти, адже у нас зараз мало часу, адже в Україні йде війна і залишилося мало університетів, які можуть дати вищу освіту за такий короткий термін, а заочне навчання для нас дуже перспективне, адже ми можемо закінчити свій курс і вже навіть в підрозділах Нацполіції навчатися у вашому університеті»

 

 

Співпраця між ДУЕТ і ДонДУВС триває, попереду ще чимало спільних освітніх проєктів. Якщо ви абітурієнт, курсант чи студент і вас зацікавила викладена вище інформація, телефонуйте за номером (098) 207-36-48 до нашої приймальної комісії та дізнавайтеся більше про можливості «спільних студій».


Тетяна Полякова

22.06.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©