Історики ДУЕТ - в журі конкурсу для молодих дослідників

Історики ДУЕТ - в журі конкурсу для молодих дослідників

Січень традиційно є часом проведення перших етапів конкрусу-захисту робіт членів Малої академії наук - ініціативі, яка дає можливість учням шкіл, гімназій та ліцеїв заявити про себе науковому світу. Саме в цей час дослідницькі роботи, над якими майбутні науковці працювали останні півроку, виходять у широкий світ і отримують перші відгуки. ДУЕТ із року в рік долучається до цих заходів, активно підтримуючи перші кроки молодих науковців та надаючи свою експертизу у складі журі конкурсу.

Днями у роботі журі першого (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Всесвітня історія» взяли участь декан Юридичного факультету, к.і.н. Роман Шляхтич та доцент кафедри міжнародної економіки, к.і.н. Наталія Шелудякова. 

У конкурсі були представлені роботи учнів різних закладів середньої освіти, різного віку та з різними сферами наукового інтересу. Теми досліджень охоплювали широкий спектр - від еволюції органів поліції у Великобританії до історії мафії, від дослідження джерельного значення документального кіно та політичних карикатур до простеження політичного виміру боротьби за музейні колекції між Україною та Росією.

За словами Наталії Шелудякової, «це свідчить про надзвичайно широке поле інтересу молодих дослідників, які вчаться помічати нюанси, впливи, відтінки значень та смислів у звичайних на перший погляд процесах та явищах. Врешті, уся складність та неоднозначність звʼязків між цими речами і становить сучасну реальність, й такий підхід майбутніх дослідників свідчить, що у науки цікаве майбутнє».

Роман Шляхтич відзначив, що "криворізькі учні, які займаються наукою є, без сумніву, молодою українською інтелектуальною елітою. Адже вибір теми, опрацювання літератури і джерел і, нарешті, написання тексту потребує неабияких розумових здібностей. Тому це дійсно титанічна праця. Але також потрібно подякувати тим, хто допомогав і хто спрямовував дослідження наших конкурсантів - їх науковим керівникам. Без їх допомоги, очевидно, дослідження не були б такими цікавими. І на останок, хотілось би проанансувати відкриття, з цього року, на Юридичному факультеті нової спеціальності Середня освіта (Історія та правознавство). Тому чекаємо у стінах ДУЕТу всіх для кого історія не просто розповіді про минуле, а об'єкт для дослідження. Адже не знаючи власної історії, неможливо будувати раціональне майбутнє".

16.01.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©