З попутним вітром перемін!

З попутним вітром перемін!

Ректорські зустрічі... Вперше після такого довгого ковідного «затишшя» 17 червня в актовій залі головного навчального корпусу зібралося студентство і викладачі ДУЕТ

Сюди прийшли і старшокурсники, і першокурсники, щоб поспілкуватися з ректором й поставити свої питання, дізнатися про виклики та можливості, що стоять  перед університетом, поговорити про сьогодення і перспективи з тими, хто скеровує їх у майбутнє.

…Вітер час від часу стукав у вікна актової зали, ніби нагадуючи про переміни, що відбуваються сьогодні у природі, суспільстві, університеті.

- Це хороший знак – вітер перемін, - сказав, звертаючись до присутніх, в.о. ректора ДУЕТ професор Андрій Шайкан.

А перемін - вже здійснених і майбутніх - в університеті чимало. Що й говорити, сам ДУЕТ - головна новація в освітньому просторі міста. Університет змінив звичні уявлення про те, якою може бути сучасна освіта; що наука не має бар’єрів навіть в умовах пандемії; як освіта та бізнес можуть взаємодіяти, щоб змінювати місто та суспільство на краще. В.о. ректора докладно зупинився на питаннях, які хвилюють сьогодні студентську молодь: навчання, практика, майбутня робота. А також розповів про діяльність університету і плани, які поступово втілюються у життя.

Час від часу по інформаційних каналах повідомляється про всі події, де епіцентром є ДУЕТ: зустрічі учителів, наради науковців, профорієнтаційна робота, участь університету в соціальних і культурних заходах міста і т.п.

- Позиція університету, - зазначив А.В. Шайкан, - брати активну участь у соціальному житті криворіжців. І наш університет може стати тим комунікатором, який об’єднає владу, громаду, місто.

Останнім часом ДУЕТ співпрацює із представниками великого бізнесу, впритул наблизившись до них у наданні освітніх послуг. Це стало його пріоритетом. Великі підприємства: компанія «Метінвест», комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» - шукають партнерів у закладах освіти (школах, коледжах, вишах). Адже є велика потреба не просто у робочій силі, а саме у кваліфікованих, розумних, амбітних працівниках, які бачать свою життєву перспективу і готові її реалізовувати у Кривому Розі.

Про академічну мобільність говорив в.о. проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Валентин Орлов. Через пандемію цьогоріч студенти не мали можливості навчатися у європейських вишах, проте у ДУЕТ з’явилися виші-партнери в Україні, і саме у співпраці з ними реалізується програма студентської мобільності.

Під час ректорської зустрічі також відбулися виступи директорів структурних підрозділів університету, нагородження найактивніших і найталановитіших студентів (вони отримали подяки університету), розмови про проєкти, яких є багато (у цьому працює рада студентського самоврядування на чолі з Анною Великою) тощо.

Говорилося багато про цікаву й насичену освіту, які отримують у нашому університеті студенти, про можливість отримати два дипломи, які дуже знадобляться у такому швидкозмінному житті, яке є на сьогодні.

І на завершення – привітання і побажання цікавого й неперевершеного літа, гарного відпочинку, веселих канікул звучали з вуст викладачів.

Бiльше фото за посиланням

21.06.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©