Синергія освіти та бізнесу

Синергія освіти та бізнесу

20 травня відбувся робочий візит міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета до ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», участь в якому взяли і представники ДУЕТ.

Проведена зустріч є однією з контрольних точок реалізації нового освітнього проєкту «Нова Фабрика». Учасники презентували перші результати проєкту, узгодили подальші дії для впровадження його у життя та обмінялися власним баченням його майбутніх результатів. Зустріч засвідчила, що спільною для учасників є не тільки робота над проєктом, а й розуміння викликів сучасного світу та прагнення змінювати його вже зараз.

За словами генерального директора ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо, головним чинником змін на підприємстві, у місті та в світі в цілому, є люди. Це найважливіший ресурс сучасного бізнесу, тому компанія інвестує саме в людей, від яких залежить успіх усіх проєктів. ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» докладає зусиль, щоб осучаснити виробництво: до 2050 року поставлена ціль вийти на нульовий показник викидів вуглецю; у 2023 році планується запуск новітньої фабрики огрудкування. Ці новації та зміни можливі лише за участі людей, готових їх впроваджувати.

Сергій Шкарлет підкреслив, що Міністерство освіти і науки повністю підтримує філософію проєкту «Нова Фабрика», який представляє нову модель розвитку освіти - її відродження через занурення у реальний бізнес. Його реалізація свідчить, що міжнародні корпорації вірять в українську освіту та її можливості, а також готові інвестувати в майбутнє нації.

Ректор ДУЕТ Андрій Шайкан акцентував на тому, що партнерство університету з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» - це можливість працювати з командою професіоналів, яка змінює світ уже зараз. Освітній проєкт «Нова Фабрика» - це лише частина цих змін, і нам випав шанс стати їх учасниками. Ми рухаємось до нових форм співпраці з підприємством, і впевнені, що скоро реальністю стане державно-приватне партнерство, коли цілі освіти і бізнесу будуть нероздільними. «Як я бачу 2023 рік? У нас буде хвилин п’ятнадцять, щоб подивитися на те, що вийшло, а потім - працювати далі. Адже процес трансформації світу не має завершення» - підсумував ректор.

Нагадаємо, «Нова Фабрика» - унікальний освітній проєкт, який реалізується ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у співпраці з ДУЕТ з метою цільової підготовки фахівців нової генерації для фабрики огрудкування, яка вже будується у Кривому Розі. Це форма впровадження дуальної освіти, що ґрунтується на нерозривності теоретичної та практичної підготовки фахівців. Проєкт є одним з кейсів системної співпраці та партнерства ДУЕТ з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Всі фото за посиланням:  https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1h4LurlNiDsZ_iGJeqzc0icKqPbp6LQ6y

21.05.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©