У тандемі з транснаціональним гігантом «АрселорМіттал»

У тандемі з транснаціональним гігантом «АрселорМіттал»

Виробнича і переддипломна практика є важливою частиною підготовки сучасного фахівця, адже дозволяє перевірити здобутті знання і компетенції у реальному секторі економіки

Цього року частина студентів спеціальностей «Міжнародні економічні відносини» і «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» проходить практику в міжнародній корпорації ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», яка є частиною світового лідера на ринку металургійної продукції і працює за високими міжнародними стандартами якості.

Упродовж практики студенти мають чудову нагоду зануритися в атмосферу корпоративної культури міжнародного підприємства та спробувати свої сили у різних відділах. В залежності від власних інтересів, вподобань і сильних сторін спочатку студенти були розподілені між відділами та функціональними обов’язками, згодом мінялися між собою. Такий підхід дозволяє опанувати різні вектори практичної діяльності та глибше ознайомитися зі специфікою роботи такого потужного міжнародного гравця як «АрселорМіттал».

Наразі практика триває у повному розпалі! Студенти міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій (Євген Величко і Влад Кулєєв) за результатами співбесіди отримали унікальну можливість здобути практичні компетентності у департаменті комунікацій та ознайомитися з роботою прес-служби підприємства. Студенти міжнародних економічних відносин (Налалка Бойко, Юлія Сумченко, Альона Ялова, Андрій Приходков, Валерій Себало та Катерина Приходченко) застосовують свої знання, практикуючись у відділі зовнішньоекономічної діяльності, економічному відділі, департаменті HR та ін.

 Першими враженнями поділились Наталія Бойко та Юлія Сумченко.

Наталія Бойко: «Наша практика розпочалась з екскурсії в музеї «ArcelorMittal Кривий Ріг» у рамках проходження виробничої практики. Вважаю, що ми провели час з користю, дізнались багато нової та необхідної для нас інформації про підприємство. Завідуюча музеєм з ентузіазмом розповідала нам про історію   створення заводу, не оминаючи найяскравіших моментів його розвитку, руйнування, відродження, злетів і падінь. Розповідь була захоплюючою: вона була розбавлена цікавими фактами з життя основних персоналій, пов'язаних із підприємством, влучними жартами та питаннями, які змушували відчувати себе залученими до цієї історії, та підігрівали інтерес до екскурсії».

Доповнює розповідь Юлія Сумченко: «Так, екскурсія була дуже пізнавальна, ми почули історію зародження «АрселорМіттал Кривий Ріг» і його шлях до успіху і змогли повністю зрозуміти картину того, що відбувається.  Так само змогли дізнатися набагато більше про людей, які відіграли невід'ємну роль в історії підприємства. Тепер ми працюємо безпосередньо на підприємстві. Атмосфера дуже класна і творча, вже спробувала себе у двох різних відділах. Думаю – попереду багато цікавого!»

Бажаємо студентам-міжнародникам плідної подальшої практики і чекаємо на нові враження! А весь здобутий корисний досвід зможемо обговорити на кафедрі міжнародної економіки під час презентації  звітів із практики.

Матеріал підготувала доцент Ірина Максимова.

15.05.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©