Пізнай себе і стань помітнішим

Пізнай себе і стань помітнішим

Про досвід участі студентів спеціальності
«Облік і оподаткування» у наукових конференціях

З чого складається навчальний процес у кожному вищому навчальному закладі? Це лекції, практичні заняття, заліки, іспити. Так виглядає основна структура навчального процесу. Але ж розвиток творчого підходу у вирішенні професійних завдань відбувається з активізацією наукової діяльності студентів.

Спільна науково-дослідна робота викладача і студента є ключовим моментом освітнього процесу і спрямована на поглиблення теоретичних знань, удосконалення навичок у конкретній галузі діяльності та підготовку ерудованого фахівця, що володіє великим запасом інформації, здатного кваліфіковано розв’язувати професійні завдання.

Безумовно, що розвиток наукових досліджень студентської молоді безпосередньо пов'язаний із активною формою їх спілкування та обговоренням результатів на конференціях, семінарах, «круглих столах» тощо. Участь у такого роду заходах є дуже корисною для наших студентів, оскільки вона дає змогу розширити власний кругозір, отримати нові знання.

Наші студенти цікавляться не тільки хорошими оцінками, але й проявляють активність до дослідницької роботи, і як результат, з початку навчального року підготовлено тези доповідей на наукові конференції за актуальними темами:

Бондарь Д. (студентка гр. ОіОп-18-1) – «Професійна етика бухгалтерів та аудиторів: сучасний вплив євроінтеграції»;

Мезгиш Т. (студентка гр. ОіОп-18-1) – «Сучасні інформаційні технології та їх вплив на систему бухгалтерського обліку»;

Науменко К. (студентка гр. ОіОп-17-1) – «Вплив Digital-технологій на розвиток бухгалтерського обліку в Україні»;

Гудим О. (студентка гр. ОіОп-17-1) – «Внутрішній контроль як елемент обліково-аналітичного забезпечення управління»;

Голованова М. (студентка гр. ОіОп-17-1) – «Фінансово-економічна безпека підприємницьких структур»;

Полякова О. (студентка гр. ОіОп-17-1) – «Фінансово-економічна безпека підприємства та її забезпечення»;

Янченко К. (студентка 4-го курсу) – «Фінансовий стан: сучасні реалії та значення аналізу для розвитку  підприємництва»;

Швидка К. (студентка 4-го курсу) – «Впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності та бухгалтерського обліку в Україні».

Активній участі студентів у науковій роботі сприяли умови, створені викладацьким колективом  кафедри обліку і оподаткування, зокрема, усі форми науково-дослідницької  діяльності зі студентами організовуються в атмосфері партнерства та співтворчості; усі види наукової роботи студентів відбуваються у формі діалогу; кожен студент має право вибору тематики, проблематики і шляхів вирішення поставленої проблемної ситуації.

Участь у наукових конференціях є яскравою подією у житті студента вищого навчального закладу.  З початком пандемії проведення наукових заходів перейшло в онлайн-режим. Останньою яскравою подією є участь студентів у VІ Міжнародній науково-практичній конференції «Облік, аналіз, аудит та оподаткування: сучасна парадигма в умовах сталого розвитку», яка відбулася у ДВНЗ «КНЕУ імені Гетьмана» 10 грудня 2020 року.

Як відзначив у своєму вітанні ректор ДВНЗ «КНЕУ імені Гетьмана» Дмитро Григорович Лук’яненко: «Цифрова революція якісно змінює деякі професії, особливо це стосується бухгалтерського обліку. Зайнятість стає нестандартною. Професії бухгалтера, аудитора вступають в період ренесансу».

Студенти 3-го та 4-го курсу, які брали участь у роботі конференції на платформі ZOOM, побували в атмосфері наукового обговорення та вирішили поділилися своїми враженнями:

Бондар Діана: «Я була рада вперше взяти участь у міжнародній науково-практичній онлайн-конференції в КНЕУ. Цей досвід має для мене певний внесок у мій розвиток. Було дуже цікаво почути та переглянути презентації докторів економічних наук, за підручниками яких ми навчаємося, та інших учасників конференції. Цікавими і змістовними також були доповіді учасників із Польщі та Румунії. Варто відзначити високий науковий і організаційний рівень проведеної конференції. Хочу висловити слова вдячності та захоплення організаторам і учасникам  конференції за отримані позитивні враження та підтримку моєї науково-дослідної роботи».


Катерина Науменко: «Використання диджитал-технологій спостерігається в усіх сферах суспільної діяльності. А тому хотілося розібратися, як такі технології впливають на розвиток бухгалтерського обліку. Для мене цікавим було підготувати доповідь за даною тематикою і взяти участь у науково-практичній онлайн-конференції в КНЕУ. Адже я –  майбутній, амбіційний, креативний фахівець у сфері обліку і оподаткування і думаю, що знання ІТ, можливостей штучного інтелекту в моїй професійній діяльності, є необхідними. На конференції виступали учасники, які підтвердили мої думки. Їх доповіді про використання інструментів штучного інтелекту в обліку, аналізі, аудиті та оподаткуванні були цікавими, а наукова атмосфера конференції надихнула на подальше навчання і необхідність розвиватися в професійній діяльності.

Взявши  участь  у наукових конференціях, студенти мають одностайну думку: досвід, отриманий під час підготовки та участі у  конференціях, дає можливість самореалізації, сприяє інтелектуальному розвитку, підвищує престиж студента в очах однокурсників.

14.12.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©