«Круглий стіл»: час змінюватись!

«Круглий стіл»:  час змінюватись!

В актовій залі навчального корпусу Державного університету економіки і технологій
12 жовтня було проведено «круглий стіл»

Він був присвячений актуальним питанням розвитку малого і середнього бізнесу та креативної економіки у м. Кривому Розі. На це зібрання було запрошено представників малого і середнього бізнесу нашого міста, а також представників різних сфер людської діяльності: з ІТ-сектора, арт-мистецтва та ін.

Виступаючі ділилися своїми думками щодо перспектив розвитку нашого міста,
мріяли про його майбутнє

Розповідає Вікторія Тітова, директор Big City Lab (Київ), одна із експертів-учасників «круглого столу»:

- Ми сьогодні обговорювали, які у Кривому Розі є інструменти і механізми підтримки цих галузей і чому саме вони важливі. Адже вважається, що розвинуте місто – це місто, в якому середній бізнес займає приблизно 60% бюджету міста (60% податків надходить від малого і середнього бізнесу) – таким чином, місто стає стійким. Воно не залежить від тих 2-5 підприємств, які складають його основну податкову базу. Це по-перше.

По-друге, це розвиток і саморозвиток кожного криворіжця. Коли в місті розвинуті малі підприємства, вони завжди досить різноманітні. А це значить, що кожна людина, яка проживає у Кривому Розі, розуміє, що у нього є найрізноманітніші маршрути розвитку і досягнення успіху. А, значить, їм не обов’язково йти працювати тільки на завод або виїжджати з міста. Кожен може досягти того, чого хоче, тобто реалізувати себе. Це дуже важливо для молоді, яка завжди прагне нового і пов’язує себе з ІТ-технологіями, де працюють найбільш високооплачувані спеціалісти.

А ще – це різні культурні проєкти і все, що пов’язано з мистецтвом, медіа, рекламою, маркетингом, у т.ч. з туризмом і тими галузями, що його обслуговують (ресторани, готелі, кав’ярні і т.п.). Коли в місті розвивається малий бізнес, постійно з’являється щось нове, в кінцевому випадку, це нові й корисні послуги для населення. Люди бачать, що можна не тільки працювати, а й гарно відпочивати. Отже, місто розвивається і живе більш повним життям. Саме до цього ми й прагнемо.

Цікавими були виступи й інших учасників "круглого столу". Зокрема, про програми пільгового кредитування для підприємців розповів Руслан Гашев, про напрямки стимулювання розвитку креативної економіки та її складові - Катерина Слюсаренко.

Участь у "круглому столі" взяв кандидат на посаду міського голови Дмитро Шевчик.

13.10.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©