Урочиста посвята в студенти

Урочиста посвята в студенти

28 вересня у Державному університеті економіки і технологій відбулася урочиста подія - посвята першокурсників у студенти 

Посвята - річ традиційна. З неї розпочинається шлях у студентство, усвідомлення себе частиною багатомільйонної студентської спільноти і нове - активне і захоплююче життя. Тому навіть у карантинні часи ми не змогли цілком відмовитися від цієї важливої традиції.

Та все ж не зайве було нагадати студентській молоді про важливі заходи безпеки:

*Не забувати про карантинні умови - маску, соціальну дистанцію (якщо є ознаки ОРВІ, краще залишитись удома!)

*Бути налаштованим на позитив, бо сьогоднішні першокурсники – дійсні студенти ДУЕТ, нарешті будуть навчатися в університеті – там, де розпочинається історія успіху кожного з них!

Традиційно, розпочалося урочисте дійство зі звучання Гімну України.

- Кожен рік ми починаємо посвяту у студенти зі слів: «Цей рік увійде в історію...», - говорить випускник КЕІ 2012 року, телеведучий телеканалу «1-й Міський», шоумен Нік Малкович. - І кожен рік є особливим і вагомим. Але 28 вересня 2020 року увійде в історію як подія епохального значення – перший курс починає нову історичну епоху в новоствореному виші нашого міста – Державному університеті економіки і технологій.

З вітальним словом звернувся до молоді в.о. ректора ДУЕТ, д.е.н., професор Андрій Шайкан. Найщиріші його слова сьогодні – саме їм, першокурсникам.

                                                  Прийшла та неповторна мить,

                                                   Щоб перед вами шлях відкрить

                                                   Для дійсних звершень...

ДУЕТ – це історія і сучасність. ДУЕТ – це традиції і новації. ДУЕТ – це поєднання минулого і майбутнього.

Наш університет – лідер сучасної вищої освіти в галузі економіки, інформаційних технологій, права, металургії, механічної, хімічної та електричної інженерії. Саме тут – високоякісна освіта, багаторічні традиції та потужне інноваційне, освітньо-наукове середовище. ДУЕТ увійшов у десятку кращих університетів України, відібраних до пілотного проєкту «Підприємницький університет».

До нашого свята прикута увага майже всього міста – у нас сьогодні шановні гості: директор департаменту з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юлія Чермазович, директор громадської організації «Криворізька фундація майбутнього» Олена Лещенко, начальник управління з оптимізації процесів, навчання та розвитку персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Катерина Залозних та ін. Усі вони бажали юним, переборюючи труднощі, долати висоти, навчатися і розбудовувати нашу країну.

Гості і керівництво вишу на честь цієї радісної події посадили перед навчальним корпусом університету дерево - як символ міцності і перемог.

Нинішні першокурсники особливі. Вони здолали неабиякі труднощі: склали ЗНО під час карантину. Тож заклики «Залишайся вдома», «Навчайся вдома» мали велику перевагу.

Отже, щирі привітання і оплески, подарунки (еко-сумки і футболки з логотипом університету на згадку про цей день) отримали першокурсники від громадської організації «Криворізька фундація майбутнього» і ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Цього дня відбулося також знайомство з університетом, його аудиторіями, керівництвом і викладачами, деканами факультетів, головою профспілки і, звичайно ж, із членами ради студентського самоврядування.

Ну, що ж, студенти Державного університету економіки і технологій, у добру путь!
З початком нового навчального року! З початком вашого успіху!

 

Говорять першокурсники

Микита Кравчук (факультет інформаційних технологій):

- Я буду вивчати у вузі інформаційні технології, тому що вважаю, що сфера ІТ-технологій і програмування сьогодні дуже стрімко набирає обертів. Я думаю, що через 20 або й менше років, ІТ-сфера доб’ється неможливого. Скрізь і у всьому потрібні ІТ-шники. Можна сказати, що це правильний напрямок. Наші українці – чудові спеціалісти, їх шанують у всьому світі, з ними рахуються і вони затребувані всюди. Адже наші люди дуже талановиті і працьовиті, і найбільш передові. Україна, я думаю, прославиться найбільше саме в цій галузі. Ми не другорядні, і я хотів би, щоб до нас приїжджали з інших країн вчитися й оволодівати цією галуззю.  

Віталіна Волок (технологічний інститут):

- Я обрала спеціальність не зовсім характерну для дівчини. Я думаю, у майбутньому вона мені допоможе стати успішною. Мені подобається ця професія, адже моя тітка і мама працюють на «АрселорМіттал Кривий Ріг», мають хороші посади. Вони добре влаштувались у житті і я хочу продовжити нашу сімейну традицію.

Більше фото за посиланням

28.09.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©