З новим навчальним роком!

З новим навчальним роком!

1 вересня – це завжди хвилююче свято, яке не минає жодну родину. Воно хвилює і зовсім юних: учнів середніх навчальних закладів; старшокласників, які починають замислюватись про свій вибір життєвого шляху ще в школі; і, звичайно ж, здобувачів вищої освіти, які вперше переступили поріг вишу, та старшокурсників, які вже не перший рік долають сходинку до омріяної професії.


Свої думки щодо свята висловлюють викладачі і співробітники університету

Ірина Петрівна Васильчук, професор:

- Незважаючи на те, що 1 вересня символізує закінчення відпустки і літа (що завжди сприймається трохи сумно), але багаторічна звичка в перший день осені йти на роботу, змусило мене сьогодні хвилюватись і прокинутися рано. Я завжди з нетерпінням чекаю зустрічі зі студентами, особливо з новим потоком. Це для мене радість спілкування і можливість навернути студентів на вищі цінності й дати їм нові знання. Відчуваю натхнення від того, що у нас дійсно створений новий навчальний заклад, який виграв від того, що у нас об’єдналися технологічний і економічний інститути, і ми за рахунок синергії можливостей цих вузів можемо випускати якісний продукт і готувати гарних спеціалістів для нашого, і не тільки нашого, регіону.

Наталя Миколаївна Смілянська, бібліотекар 1-ї категорії:

- Початок навчального року – це новий крок у майбуття. Ці почуття залишились ще зі шкільних років, коли ти йдеш 1 вересня до школи чи інституту. Це як початок усього нового, незвіданого, на порозі якого знаходишся. Це як Новий рік. Можливо, тому й таке відчуваєш хвилювання, бо все розпочинається заново і ти не знаєш, як і що буде далі. Але це святкові хвилювання. Ми маємо наші гарні традиції примножувати і, відштовхнувшись від цього, працювати у новому форматі: і щодо навчання, і щодо підходу до нього. Головне, щоб ми мали ще більше можливостей для розвитку і студенти могли реалізувати свої можливості, навчаючись у нашому виші і могли проявити себе та визначитись зі своїм майбутнім.

- Отже, ми вступаємо у новий день – у новоствореному виші – і сподіваємось, що це поєднає всіх і принесе нові можливості і нові перемоги. Ми будемо намагатися все робити так, щоб наші студенти залишались удома і навчалися у кращому вузі нашого регіону – в Державному університеті економіки і технологій, - додає Вікторія Миколаївна Радько, заступник директора економічного інституту, доцент кафедри економіки та підприємництва.

Говорять студенти

Григорій Каданер, студент 2-го курсу ДУЕТ:

- Моя спеціальність – «Інженерія програмного забезпечення» (факультет інформаційних технологій). З 9-го класу середнього навчального закладу я зацікавився веб-розробкою і вже в 11-му класі створив свій перший веб-сайт, тому вирішив обрати цю спеціальність у ДУЕТ. Я зараз розвиваюсь у цьому. У мене є своя команда спеціалістів. Ось мій друг – Денис Тухто, і ми з ним разом у команді працюємо над серйозними проєктами з іноземними компаніями. Ми багато чого знаємо і вміємо, нещодавно закінчили роботу в ІT-HUB, зробили сайт для відомого криворізького гравера Василя Пілки і багато чого іншого. Прагнемо здобувати у виші знання і працювати в цьому напрямку.

Діана Бондар, студентка 3-го курсу (спеціальність «Облік і оподаткування»):

- Трохи сумно, що літо закінчилось (а воно було чудовим: ми жили в наметах на морській косі – з видом на море, ловили медуз, креветок), але за півроку я дуже засумувала за інститутом, своїми однокурсниками, викладачами. І хоч ми продовжувати навчатися (через карантин) он-лайн, але живе спілкування ніщо не замінить. Мені не вистачало «живого» навчання і друзів, яких ніщо не замінить. З минулого року в нас уже були спеціалізовані предмети і я зрозуміла, що це моє, хоча в мене є ще й інша професія – я вивчаю право (теж 3-й курс), тобто паралельно навчаюсь і на заочному відділенні, і на денному.

Отже, перший день для студентів ДУЕТ пройшов успішно – варто подивитися на осяяні та веселі обличчя наших студентів. Хай щастить!

01.09.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©