З Днем державного Прапора!

З Днем державного Прапора!

Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає
День державного прапора

Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Саме ж свято є відносно новим і було засноване Указом другого президента України Леоніда Кучми "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів. Згідно із найбільш популярним тлумаченням колірної гами прапора, синя його смуга символізує ясне небо, а жовта – золоті пшеничні ниви. Дехто ж стверджує, що насправді барви нашого прапора здавна символізують дві головні стихії природи – воду і вогонь. Водночас, з релігійного погляду, жовтий (золотий) колір – уособлює Творця і взагалі Вищу духовність, а синій – усе земне.


Говорить Тетяна Караман, завідувач бібліотеки університету:

 - Для нашої родини День Незалежності України – це свято, яке має надзвичайне значення. Незалежність України – це і наша особиста незалежність, а свято – привід, незалежно від віку, досвіду, відчувати себе молодим, сповненим енергії розвивати свої плани. Завдяки цьому святу з’явилося значно більше можливостей у житті людей. Саме це дає надію та віру у світле майбутнє. Бажаю, щоб кожен із нас був щасливим у своїх колективах і своїх родинах. Миру та злагоди всім!

Тетяна Бондаренко, доцент кафедри обліку і оподаткування:

- Для мене особливе ставлення до Батьківщини відбувається саме при перебуванні за кордоном. Я активно спілкуюся з людьми тільки українською мовою, беру з собою речі з символікою України... Для мене Україна – це Дніпро,  Карпати, зелені сади, повні вишень і яблук, маленькі кав'ярні, українська кухня, ліричні пісні і наш народ, працьовитий і волелюбний!..  Якось я посеред Вроцлава фотографувалася з прапорцем України, а люди навкруги вигукували: "О, Ukraine!".  Мені здається, що прапор України – це особлива часточка кожного з нас. 

Катерина Голікова, заступник керівника Центру студентських комунікацій:

 - Свято Прапора і Незалежності України для будь-якого українця – це свято дуже важливе. Хотіла б побажати нашій країні все ж таки бути більш незалежною. Як економіст, скажу: незалежною від тих боргів, які в нас є, незалежною у нашому виборі. Бажаю нашій країні розпочати по-справжньому розбудову країни. Сьогодні важкі часи, але потрібно вийти з депресивного стану і побільше оптимізму і бачити світло «в кінці тунелю». Адже в нас дуже розумні й працьовиті люди, які заслуговують на краще життя. Хотілося б, щоб дух оптимізму відродився, і на нашу країну рівнялися інші.

Аліна Кузьмич, асистент кафедри менеджменту і публічного адміністрування:

- Це свято, коли кожна людина, кожен громадянин України повинен згадати і ще більше пам’ятати, що він є громадянином України. Як правило, ми всією сім’єю святкуємо День незалежності України разом.  Останні 5 років ми відвідуємо концерт «Океану Ельзи», дуже патріотичному. І якщо буває так, що концерт відбувається у Києві, ми не забуваємо ще й відвідати Майдан Незалежності – серце нашої країни. Я бажаю всім українцям любити нашу мову, нашу історію, культуру і нашу історичну спадщину.

ЗІ СВЯТОМ!  РОЗБУДОВИ ДЕРЖАВИ НА БЛАГО НАШОГО НАРОДУ!

 

 

22.08.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©