З днем народження, рідний виш!

З днем народження, рідний виш!

Від філіалу інституту торгівлі – до університету економіки і технологій

Сьогодні нам – 54

13 липня 1966 року вийшов наказ Міністерства торгівлі Української РСР про організацію у м. Кривому Розі філіалу Донецького інституту радянської торгівлі. З перших днів було розпочато навчально-виховний процес, як того вимагала підготовка майбутніх фахівців: набрано контингент студентів, вирішено питання створення матеріально-технічної бази, забезпечено вищий навчальний заклад професорсько-викладацьким складом.

У 1997 р. Криворізький філіал став Криворізьким економічним інститутом.

Директорами інституту в різні часи були: Альберт Йосипович Кучеренко (1966 р.), Євген Петрович Михайлов (по 1975 р.), Неоніла Тихонівна Потапенко (1975 р.), Анатолій Григорович Панчук (1975 до 1983 року), Григорій Степанович Осадчук (з 1983 до 2003 рр.), Василь Павлович Нечаєв (до 2006 р.), Петро Петрович Мазурок (з 2006 по 2012 рр.), Анатолій Михайлович Турило (2012 – 2015 рр.). З 2015 року обов’язки директора Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» виконував д.е.н., професор Андрій Валерійович Шайкан. 

Прізвища викладачів і співробітників відомі багатьом випускникам нашого інституту. Це: М.Ф. Горошко, В.А. Штамбург. В.С. Миронов, В.М. Гавриш, В.Л. Коренєв, І.А. Пан, В.О. Шайкан, В.І. Косенко, В.М. Єлісєєва, Є.Г. Дяченко, Г.М. Малоок, Є.І. Голобородько, Б.М. Одягайло, Н.Л. Шкіря, В.М. Ладожинський, Б.М. Без’язиков, А.П. Шулєшко та багато-багато інших.

Більше 10 років, як в інституті на кафедрі іноземних та української мови (завідувач д.ф.н., професор С.О. Скидан) працювали викладачі-волонтери Корпусу Миру США в Україні. Вони викладали курси ділової та фахової мови, спецкурс, організували клуб американської культури, бізнес-клуб, літню школу Camp LEAD.

За 54 роки інститут тривалий час був частиною освітньої корпорації «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», входив до складу Криворізького національного університету.

І ось якісно новий етап в історії вишу – створено заклад вищої освіти на мапі Кривого Рогу - Державний університет економіки і технологій. Його утворено відповідно до розпорядження КМУ «Деякі питання реорганізації закладів освіти» № 199-р від 19 лютого 2020 р. та наказу Міністерства освіти і науки «Деякі питання реорганізації закладів освіти» № 765 від 04 червня 2020 р. шляхом об'єднання Криворізького економічного інституту ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» та Криворізького металургійного інституту Національної металургійної академії України – головних драйверів сучасного прогресу.

Державний університет економіки і технологій перебрав до себе кращі багаторічні традиції Криворізького економічного («нархозу») та Криворізького металургійного інститутів, а також найпотужніших коледжів – металургійного, коксохімічного, політехнічного та економічного. Ця синергія дасть можливість нашим студентам отримувати нові можливості у здобутті вищої освіти та реалізації себе саме у Кривому Розі.

Виконуючим обов'язки ректора Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ) є доктор економічних наук, професор Андрій Шайкан. Він, зокрема, зазначає:

- Розбудовуючи нове, ми пам'ятаємо свою історію, лишаємось вірними принципам, які закладалися нашими попередниками: поколіннями викладачів, співробітників і студентів. Поважаючи минуле, зберігаючи та примножуючи найкращі досягнення, впевнено йдемо вперед пліч-о-пліч з новими друзями, партнерами, колегами!

Філософія і мета нового закладу вищої освіти – працювати заради розвитку міста, а для цього прагнемо створити гідні умови для тих, хто здобуває вищу освіту в нашому місті і спрямовує свій потенціал на його розвиток.

Вітаємо усіх, хто в різні часи працював у Криворізькому економічному, створював його позитивний імідж, хто навчався тут і пам’ятає свою Alma mater!

Вітаємо нинішніх працівників і студентів з днем народження славетного вишу!

Нових тобі звершень, ДУЕТ!

 ⠀
 

 

13.07.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©