Викладання не має меж

Викладання не має меж

Поки світ поступово оговтується після тривалої самоізоляції, університети кооперуються разом задля поширення знань та обмінудосвідом!

Цієї п’ятниці стартувала серія міжнародних онлайн-лекцій для студентів, організована завдяки спільній ініціативі Криворізького економічного інституту, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та Бухарського державного університету (Узбекистан).

Серія міжнародних онлайн-лекцій була організована Центрами Міжнародної Академічної Мобільності Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та Бухарського державного університу (Узбекистан).

Урочисте відкриття цього проєкту було надане приймаючій стороні – ректору Бухарського держуніверситету д.е.н., професору Хамідову ОбіджонуХафизовичу.

- Наш сумісний проєкт щодо підготовки кадрів та науково-дослідної діяльності набирає обертів, - говорить О.Х. Хамідов. – Ми вдячні Київському національному економічному університету імені Вадима Гетьмана і Криворізькому економічному інституту, з якими ми запланували наше подальше співробітництво. Плануємо розпочати підготовку кадрів з бухгалтерського обліку та аудиту, зі спеціалізації «Маркетинг», з управління бізнесом, а також з економіки, підтримуємо цю естафету і продовжуємо співробітничати.

Про майбутні перспективи та їх успішне впровадження в життя, про моделі співробітництва  розповів проректор, д.е.н. Київського національного економічного інституту імені Вадима Гетьмана Віктор Іванович Чужиков.

- Світ не стоїть на місці, він активно розвивається в умовах глобалізації, тож ми знаходимо нові форми консолідації і співпраці, - зазначив він у своєму виступі. - У нас є перспективи і вони хороші.

Лекційну естафету розпочав Криворізький економічний інститут.

 Доцент кафедри міжнароної економіки, к.е.н. Ірина Іванівна Максимова презентувала англомовну лекцію «Цифрова трансформація бізнесу. Успішні стратегії 2020», яка викликала жвавий  інтерес у слухачів. 

Лекторка поділилася враженнями із нами:

- Мені було дуж еприємно взяти участь у такому проєкті, який зайвий раз доводить, що географічні межі не є перешкодами для поширення знань. Було дуже ціково поділитися досвідом цифрової трансформації зі студентами та колегами з Узбекистану. Я рада, що тема диджиталізації знаходить такий відклик у слухачів, адже ми живемо у, мабуть, найбільш контраверсійні часи, коли технології та гаджети нерідко є більш доступними, аніж чиста питна вода. Безумовно, цифрова трансформація є умовою конкурентоздатності сучасного бізнесу. Це вже не про вибір на користь технологій, а про необхідність змін відповідно до нових цифрових стандартів. Цифрові можливості для бізнесу практично безмежні сьогодні. Тож ми розглянули природу та ключові тренди цифрової трансформації бізнесу, найбільш інвестиційно привабливі сектори цифрових технологій і можливості їх використання. Аудиторія слухачів неймовірно гостинна та привітна. Я б із задоволенням повторила здобутий досвід!

 У ході презентації були представлені приклади кейсів цифрової трансформації відомих компаній, які є успішними у всьому світі - Nike, Audi, Amazon, Uber та інші.

Наприкінці лекції слухачі з Узбекистану мали можливість поставити питання. Найбільший інтерес викликала тема переваг і загроз таких хайпових технологій, як Блокчейн, Інтернет речей, штучний інтелект. Обговорили досвід України з упровадження інструментів FinTech та RetailTech у бізнесі, а також напрямок розвитку «держави у смартфоні». 

Говорить доцент кафедри іноземних та української мов Кіра Георгіївна Вишневська:

- Приємно відзначити справді високий рівень майстерності – такий чудовий був публічний виступ І.Максимової. Для мене найважливіше – це мистецьке володіння англійською мовою. Досконало, переконливо, красномовно вела розмову Ірина Іванівна. Якби була в нас така дисципліна, як «Мистецтво презентацій та риторика», то з неї лекторка отримала б 100 балів. Тож скажу, що було цікаво слухати лекцію, вона була структурно збудована, досконала. Я пишаюсь, що у нас є такі чудові спеціалісти.

Більш детально див. на Facebook:

 https://www.facebook.com/100014812180711/videos/903761750127556/UzpfSTM1Mzc0NTA4MTc4NzQzOTo4Njg1MzQxMTAzMDg1MzE/

 

 

 

 

20.06.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©