Майбутні журналісти - на відеозв'язку!

Майбутні журналісти - на відеозв'язку!

15 червня відбулася відеоконференція студентів 2-го курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», яку провела доцент кафедри іноземних та української мов Олена Гончаренко

Участь у конференція взяла заслужений журналіст України Людмила Тіміргалєєва, яка висловила свої побажання майбутнім журналістам і побажала їм широкої і світлої дороги у світ журналістики.

- Програма практики є необхідним елементом у підготовці журналістів-міжнародників, які мають знати і виконувати роботу коректора і редактора, - сказала Олена Миколаївна. - Коректор – це спеціаліст, який має дотримуватися правопису, не вживати сленгу, іншомовних слів, коли є українські відповідники, правильно ставити наголос і безпосередньо брати участь у створенні газети, теле-, радіо або Інтернет-ЗМІ, що дає можливість студентові закріпити теоретичні знання і застосувати їх у практичній роботі і, таким чином, підготуватися до своєї майбутньої діяльності.

Говорить студентка 2-го курсу ФЕУ Дарина Попова:

- На конференції, яка проводилась сьогодні на платформі ZOOM, нам розповіли, як у нас буде проходити практика, дали конкретні завдання, які потрібно буде виконувати протягом двох тижнів, а також актуальні теми, на які треба буде написати статті та взяти інтерв’ю. А ще нам потрібно буде вести щоденник практики. Подібні заходи, маю на увазі онлайн-зв'язок, проводились увесь другий семестр – це і лекції, і спілкування з викладачами. Я до практики готова. Звичайно, хотілось би попрактикуватися у якійсь редакції газети чи телеканалах, але через карантин навряд чи це мені вдасться.  Хоча дистанційно навчатися дуже зручно. Отже, тут є свої плюси й мінуси.

Свою думку висловлює студент цієї ж групи Євген Величко:

- Я думаю,  навіть не через карантин, а взагалі дуже зручно проводити заняття дистанційно, спілкуючись напряму з викладачем. Це допомагає зберегти час, який витрачається на дорогу, щоб дістатися до вузу. Я готовий включитися у цей процес і пробувати свої сили у журналістиці.

15.06.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©