Привіт із Німеччини!

Привіт із Німеччини!

Вже майже 3 місяці Дмитро Гушко, студент 2-го курсу юридичного факультету КЕІ ДВНЗ "КНЕУ ім. В. Гетьмана", проходить навчання за програмою Erasmus+ у м. Констанц у Німеччині.  І хоча остаточні враження будуть після завершення програми, Дмитро вже встиг отримати купу нових вражень та емоцій і здобути нові корисні знання. Ми попросили його розповісти про свої враження та оточення, у якому він зараз перебуває.

Про місто

Місто Констанц знаходиться на самому півдні Німеччини на Боденському озері. Саме місто межує із швейцарським містом Кройцлінген, тобто можна вільно потрапити до Швейцарії. Констанц є курортним містом, із величезную купою різноманітних розваг на озері та з видом на шалені Альпи. Також необхідно відзначити те, що місто засновано аж у VI ст. і має дивовижну архітектуру, яка збереглася ще з часів Середньовіччя.

Про університет

Констанцький університет є досить таким молодим, бо заснований лише у 1966 р. Але це лише посприяло його швидкому розвиткові і наразі він входить до топ-100 університетів світу.

Про враження

Перші два тижня до закриття університету через коронавірус були по-справжньому дивовижними. Купа нових знайомств, вражень і емоцій була отримана мною. Але вже 17 березня виш був закритий на карантин і навчання перейшло на онлайн-формат. Перший місяць був присвячений вивченню німецької мови за програмою GO-Konstanz, в вже з середини квітня почався вже самий літній семестр (у Німеччині він триває з квітня по серпень). Майже усі предмети я вивчаю німецькою мовою, лише 2 предмети  англійською. Це навчання є справжнім випробуванням для мене, так як німецьке законодавство та українське суттєво відрізняються, і мені потрібно докладати шалених зусиль, для того щоб відповідати вимогам викладачів. Сама форма викладання є також дуже цікавою, використовуються різноманітні інноваційні та інтерактивні засоби, для того щоб студент міг краще засвоїти матеріал.  Сам формат екзаменів також відрізняється, бо моїм завданням під час екзаменів буде вирішення різноманітних правових кейсів, що також є дуже цікавим.

Про виклики

Навчання за кордоном є для мене справжнім випробуванням, до якого потрібно бути готовим. Тут гарантовані нові враження та знайомства, але в той же час необхідно багато працювати, щоб виправдати те, що саме ти гідний потрапити сюди.

 

 

25.05.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©