КФК ДУЕТ: Майстер-клас по старовинних українських стравах

КФК  ДУЕТ: Майстер-клас по старовинних українських стравах

До Міжнародного Дня кухаря та кулінара, що традиційно відзначають 20 жовтня, викладачі харчових технологій провели майстер-клас на тему: «Старовинні страви української кухні на сучасному столі».

Мета майстер-класу:

  • розвивати пізнавальний інтерес до українських традицій, культури і мови, історії виникнення страв,
  • відпрацювати та набути навичок по способам ліплення вареників з прісного тіста (косичка, хвильки, защіпки, звичайний спосіб), правила варіння і способи подачі,
  • поглибити знання з технології приготування виробів з бездріжджових видів тіста, їх формування, смаження і відпуск страв (на прикладі «вергунів» - домашніх смаколиків, що мають форму продовгуватих смужок).

Технологи-першокурсники активно включилися в роботу і наліпили вареників двох кольорів і 235 варіантів форм. Ми ж тільки вчимося! А вергуни вдалися на славу – пухкі та смачні.

Як то кажуть – борщ варять не за рецептом, борщ варять з душею! Отже, будь-яка страва вийде смачною і ситною за умови, що вона буде готуватися з любов'ю і ніжністю.


Криворізький фаховий коледж ДУЕТ

21.10.2024
CONTACTS: Medichna street, 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Defenders of Ukraine Square, 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

About the site Confidentiality Accessibility Cookies
Copyright 2024 ©