До Міжнародного Дня кухаря та кулінара, що традиційно відзначають 20 жовтня, викладачі харчових технологій провели майстер-клас на тему: «Старовинні страви української кухні на сучасному столі».
Мета майстер-класу:
- розвивати пізнавальний інтерес до українських традицій, культури і мови, історії виникнення страв,
- відпрацювати та набути навичок по способам ліплення вареників з прісного тіста (косичка, хвильки, защіпки, звичайний спосіб), правила варіння і способи подачі,
- поглибити знання з технології приготування виробів з бездріжджових видів тіста, їх формування, смаження і відпуск страв (на прикладі «вергунів» - домашніх смаколиків, що мають форму продовгуватих смужок).
Технологи-першокурсники активно включилися в роботу і наліпили вареників двох кольорів і 235 варіантів форм. Ми ж тільки вчимося! А вергуни вдалися на славу – пухкі та смачні.
Як то кажуть – борщ варять не за рецептом, борщ варять з душею! Отже, будь-яка страва вийде смачною і ситною за умови, що вона буде готуватися з любов'ю і ніжністю.
Криворізький фаховий коледж ДУЕТ
21.10.2024