Повага до історичного минулого України!

Повага до історичного минулого України!

Цікава виховна година, проведена для студентів спеціальності публічного управління та адміністрування, захопила краєвидами р.Дніпро та о. Хортиця. Саме з онлайн екскурсії до музею просто неба «Запорізька Січ» розпочато роботу з виховання поваги до історичного минулого України під керівництвом завідувача кафедрою Публічного управління та адміністрування Пурій Ганни.

Близько 1554 року (470 років тому!) волинський князь українсько-литовського походження Дмитро Вишневецький нижче Дніпрових порогів на острові Мала Хортиця розпочав будівництво форпосту для захисту проти татарської навали. Ця подія ознаменувала заснування Запорізької Січі – козацької фортеці та бази для походів морем та суходолом. Запорізька Січ – душа і серце українського козацтва. У центрі Січі гордо височить церква «Покрова Пресвятої Богородиці».

Власними відео записами поділився студент Мирослав Янченко: «Чути козачий клич… Ми бачимо мужніх козаків, які відпрацьовують техніку. Адже козак – це вільний воїн удачі, який завжди сміливо дивився в очі небезпеці!»

Завдяки особливому духу українського козацтва це містечко залишило у нас незабутні враження і надало можливість поринути в життя козацького осередка, де панувала атмосфера військового братства, лихого життя і чистої віри!


Ганна Пурій, в.о. завідувача кафедри публічного управління та адміністрування, кандидат економічних наук, доцент

17.09.2024
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©