15 липня – День української державності

15 липня – День української державності

Щорічно в День хрещення Київської Русі-України, у нашій країні відзначається День української державності. Цьогоріч, у зв'язку з календарною реформою, вперше святкуємо 15 липня.

У День Хрещення Київської Русі-України вшановуємо пам'ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення.

Ця пам'ятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки сягають Київської Русі, середньовічної держави, центром якої був Київ.

«Наша державність – це досягнення всіх, хто заради України б'ється, працює, об'єднує світ, вчиться, поширює правду та готує для Росії відповідальність – відповідальність за все скоєне проти нас, – зазначає у день державного свята Президент України Володимир Зеленський. – Наша державність – це кожен і кожна, хто переживає за Україну, пишається Україною і робить усе – усе, що тільки може, щоб Україна перемогла. Щоб наша державність, наша незалежність, наша культура, наша історія і наші люди завжди були на цій землі».

15.07.2024
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©