Викладачка ДУЕТ Аліна Кузьмич захистила дисертацію на отримання наукового ступеня PhD

Викладачка ДУЕТ Аліна Кузьмич захистила дисертацію на отримання наукового ступеня PhD

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, 2 липня 2024 року, викладачка ДУЕТ Аліна Кузьмич захистила дисертацію на тему «Організаційно-правові засади залучення самоврядних організацій до процесів сталого розвитку територій» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань «Публічне управління та адміністрування» за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

ПОКЛИКАННЯ НА ВІДЕО ЗАХИСТУ ДИСЕРТАЦІЇ

«Я отримала неймовірний науковий досвід, починаючи від навчання в аспірантурі в НАДУ при Президентові України до навчання в Київському національному університет імені Тараса Шевченка у Навчально-науковому інституті публічного управління та державної служби, – розповідає Аліна Кузьмич. – Це був непростий шлях, адже поєднувати навчання в аспірантурі, написання дисертаційного дослідження, публікацію наукових праць з викладанням у ДУЕТ – це ще той пазл. Я дякую всім, хто був разом зі мною на шляху до моєї мети».

Ще з першого курсу свого навчання в університеті Аліна Кузьмич активно займалася громадською діяльністю, тому розуміла, наскільки важливою є співпраця між громадським сектором і органами публічної влади. Викладачка ДУЕТ зазначає, що наразі в Україні існує проблема в тому, що через різне визначення діяльності різних організацій у законодавстві, виникають суперечності у функціонуванні тих чи інших форм самоврядних організацій. Стала розбудова територій потребує більш ефективних механізмів координації та співпраці між органами публічної влади та самоврядними організаціями. Тож існує необхідність у гармонізації національного законодавства про самоврядні організації. 

Аліна Кузьмич працювала над дисертацією понад три з половиною роки свого навчання в аспірантурі. Вона говорить, що найскладнішим моментом було знайти такий час, коли ти можеш побути наодинці зі своїми думками і просто зосереджено писати без зайвого відволікання. 

«Коли я проводила заняття зі здобувачами освіти, у мене часто виникали ідеї для впровадження в дисертаційне дослідження, – зазначає Аліна Кузьмич. – Я їх одразу коротко собі занотовувала, щоб потім обдумати, розписати, обґрунтувати, знайти доказову базу чи певний міжнародний досвід».

За кожним словом дисертаційної роботи стоїть довга кропітка наукова праця під керівництвом доцента кафедри регіональної політики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата економічних наук, доцента ННІ публічного управління та державної служби Юрія Дехтяренка.

Аліна Кузьмич пишається своєю роботою, у якої рівень плагіату складає 0,98%. Цей факт, а також новизна дослідження й якісне володіння матеріалом – все це у сукупності забезпечило успішність захисту дисертації на отримання наукового ступеня PhD.

«Якщо чесно, то я наразі переживаю складні емоції. Так буває, коли ти над чимось працюєш довгий час, а потім приходить розуміння, що вже все зроблено, що цей етап закінчився, – ділиться Аліна Кузьмич. – Ці відчуття можна порівняти з тим, ніби я зняла з себе важкий гірський рюкзак з усім спорядженням, а спина ще продовжує боліти. Тому я ще повністю не можу усвідомити, що захист уже відбувся. Для цього потрібен час».

Державний університет економіки і технологій вітає Аліну Кузьмич з успішним захистом дисертації на отримання наукового ступеня PhD. Бажаємо сміливо крокувати вперед і втілювати всі наукові задуми, наснаги у професійному зростанні та майбутніх наукових пошуках! 

11.07.2024
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©