«Спілкуй. Ветеран» – платформа для відкритого діалогу

«Спілкуй. Ветеран» – платформа для відкритого діалогу

У Державному університеті економіки і технологій відбулася презентація нового ветеранського проєкту «Спілкуй. Ветеран», який разом запустили «Платформа Спільних Дій. Запоріжжя» та «Криворізька фундація майбутнього» у партнерстві з Радою Оборони Кривого Рогу. Захід пройшов у змішаному форматі: онлайн/оффлайн.

ДУЕТ взяв участь у панельних дискусіях, ініційованих «Криворізькою фундацією майбутнього» в рамках соціальної роботи з ветеранами і ветеранками. 

Проректор ДУЕТ Валентин Орлов представив проєкт ветеранського хабу, над реалізацією якого вже протягом декількох місяців університет працює спільно з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та Криворізькою районною державною адміністрацією. 

ДУЕТ ставить собі за мету реалізувати соціальну місію університету стосовно наших захисників і захисниць. І прагне, щоб у нашому виші вони могли отримувати активності та послуги освітнього, соціального, психологічного, юридичного характеру, які є актуальними і корисними для захисників і захисниць та їхніх сімей. 

А це і програми соціальної освітньої підтримки, і психологічно-юридичне супроводження ветеранів після звільнення зі Збройних сил України, і програма ментального здоров'я, яку реалізують у своїх практиках на кафедрі психології ДУЕТ, це і залучення, і соціальна адаптація до цивільного життя в рамках різноманітних проєктів, які втілюються в університеті. 

«Ми щиро вважаємо, що першочергово зараз мають говорити військові, – наголошує директорка ГО «Криворізька фундація майбутнього» Олена Лещенко. – Наш обов'язок – уважно слухати їх і намагатися зрозуміти. Проєкт «Спілкуй.  Ветеран» спрямований на створення платформи, яка дасть можливість проводити відкритий діалог між експертами у різних сферах і ветеранами війни, щоб вони могли ділитися своїми думками, своїми проблемами, з якими вони зіштовхнулися, коли повернулися з війни. І ми хочемо не тільки збирати думки і розуміти виклики, ми хочемо допомогти вирішити усі проблемні питання».

Темами для обговорень були юридичні питання, безбар'єрність, соціальна участь держави в житті ветеранів після демобілізації, протезування. Захід було розділено на два етапи: доповіді спікерів та питання від ветеранів; фокус-групи з психологами.

27.06.2024
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©