Стажування Романа Шляхтича у Віденському інституті Візенталя Досліджень Голокосту

Стажування Романа Шляхтича у Віденському інституті Візенталя Досліджень Голокосту

Доцент кафедри соціально-гуманітарних наук Юридичного інституту ДУЕТ Роман Шляхтич пройшов стажування у Віденському інституті Візенталя Досліджень Голокосту (VWI). 

Ця установа займається трьома основними напрямками діяльності: документація, комунікація, збереження інформації про голокости, геноциди, інші злочини, які були вчинені протягом ХХ століття. 

«Під час стажування я працював з архівом Віденського інституту Візенталя та з бібліотеками цього інституту, – розповідає Роман Шляхтич. – Також мені вдалося провести відкриту лекцію для іноземних колег, які стажувалися разом зі мною. Все це проводилось англійською або німецькою мовами, тому вивчення іноземних мов є одним з пріоритетів для того, аби долучитися до подібних стажувань. І в цьому є великий плюс нашого університету, тому що на різних спеціальностях сьогодні студентам фахово викладають різні іноземні мови».

Щодо Відня як столиці колишньої Австро-Угорської імперії, то про це нагадує все: і вулиці, і величні палаци, і музеї цього чудового міста. Загалом подібні стажування є корисними для отримання фідбеку щодо наукових досліджень, а також для того, аби отримати досвід міжнародного спілкування з колегами.

Більше про стажування Романа Шляхтича дивись у відео.

07.06.2024
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©