Спільний вебінар криворізьких і фінських університетів – «Будуємо разом розумне майбутнє»

Спільний вебінар криворізьких і фінських університетів – «Будуємо разом розумне майбутнє»

У Державному університеті економіки і технологій відбувся спільний вебінар «Будуємо разом розумне майбутнє», зосереджений на будівельному секторі, зокрема на розумному будівництві.

Участь у вебінарі також взяли запрошені експерти з Університету прикладних наук Метрополія й Університету Аалто (Фінляндія), закладів освіти міста Кривого Рогу (Криворізький національний університет, Криворізький державний педагогічний університет, Криворізький обласний фаховий музичний коледж, Криворізький фаховий медичний коледж) та Дніпропетровської обласної ради.

Під час вебінару ректор ДУЕТ Андрій Шайкан презентував українським і фінським колегам проєкт нашого університету: LID HUB «Український світанок». Його реалізація передбачає будівництво нового університетського смарт-кампусу на місці руїн від старого, знищеного російською ракетою 31 липня 2023 року. Новий смарт-кампус стане сервісноорієнтованою екосистемою, котра включає дослідницькі, освітні, реабілітаційні та бізнес-локації.

Президент і CEO Університету прикладних наук Метрополії Ріітта Конкола висловила свою підтримку Україні у ці непрості для нашої країни часи. А також відзначила провідну роль освіти для майбутньої відбудови України.

На вебінарі визначали потреби розвитку вищих навчальних закладів Кривого Рогу у сфері розумного будівництва та обговорювали, як фінські партнери (Метрополія та Аалто) можуть задовольнити ці потреби шляхом співпраці у сфері досліджень, розробок та освіти. Ця ініціатива ґрунтується на угоді про партнерство між містами Еспоо, Аалто та Метрополія з криворізькими університетами, укладеній у 2023 році.

Вебінар організовано в рамках проєкту «Будівельний хаб майбутнього TITAN», спільного проєкту Університету прикладних наук Метрополії, Університету Аалто, Гельсінського професійного коледжу та Інституту дорослих (Stadin AO), що співфінансується міською владою Гельсінкі. Ця ініціатива об'єднує три провідні науково-дослідні та освітні установи в секторі агломерації Гельсінкі, формуючи всесвітньо визнану мережу, до якої входять університети, виші та середні навчальні заклади. Вона сприяє створенню спільної екосистеми для досліджень, розробок та інновацій, залучаючи студентів, бізнес-сектори та суспільство до вирішення глобальних і локальних проблем, незважаючи на технологічні та галузеві кордони.

01.06.2024
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©