Майстер-клас «Фіксери та журналісти: особливості роботи ЗМІ під час війни»

Майстер-клас «Фіксери та журналісти: особливості роботи ЗМІ під час війни»

Студенти і студентки освітніх програм «Менеджмент креативних індустрій», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародна інформація та журналістика» побували на майстер-класі «Фіксери та журналісти: особливості роботи ЗМІ під час війни».

Освітній захід провів Артем Перфілов, який має 20-річний досвід роботи в одеських та загальнонаціональних ЗМІ. Як локальний продюсер-фіксер він співпрацює з іноземними журналістами з березня 2022 року. Серед його партнерів і клієнтів: Radio1 Rai (Італія), TG1 (Італія), Helsingin Sanomat (Фінляндія), Ilta Sanomat (Фінляндія), -The Hill (США), DC report (США), Jyllands-Posten (Данія), Radio Cadena Ser (Іспанія), TV4 (Швеція), De Groene Amsterdammer (Нідерланди), Business Day TV (ПАР).

Лектор пояснив, що в останні декілька років професії фіксера і локального продюсера стають особливо затребуваними в нашій країні, адже фіксер — це людина, яка координує діяльність іноземних журналістів у незнайомому їм місцевому середовищі та допомагає у висвітленні різноманітних подій, зокрема, війни в Україні. З 2022 року інтерес до України з боку іноземних ЗМІ помітно зріс, тож галузь потребує значної кількості фахівців, які координуватимуть їхню роботу.

Артем Перфілов поділився своїм практичним досвідом у професії та лайфхаками щодо того, де і як шукати контакти та теми майбутніх матеріалів, як готуватись до візитів іноземних медіа, як взаємодіяти із військовими тощо.

На майстер-класі студенти і студентки дізналися, які навички та ресурси потрібно мати, щоб стати надійним провідником для іноземних медіа, як скоординувати роботу медіа групи, організувати інтерв’ю та зйомки, і все це – з урахуванням безпекової ситуації.

Навчальний захід організував «Інститут демократії ім. Пилипа Орлика», який цьогоріч вже провів серію подібних майстер-класів в Одесі, Дніпрі та Миколаєві. 

30.05.2024
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©