Онлайн-заняття  стали звичними і зручними 

Онлайн-заняття  стали звичними і зручними 

6-го травня відбулося чергове інтерактивне онлайн-заняття к.е.н., доцента кафедри міжнародної економіки Ірини Єгорової з дисципліни «Міжнародний технологічний трансфер»
зі здобувачами вищої освіти 3-го курсу спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини»

Обговорення теми «Система правової охорони технологій», де технології розглядаються як результат інтелектуальної діяльності, викликало жваву дискусію. Особливо зацікавило студентів групи МЕВ-17-1 обговорення питань, пов’язаних із практичним використанням системи прав інтелектуальної власності в Україні та інших країнах світу, зокрема, охорони авторського права і суміжних прав. Неочікуваною для студентів виявилась інформація, що існують цілком зрозумілі причини, з яких винахідники нерідко відмовляються від подання заявок на патентування.  

Дуже корисним ресурсом у ZOOM є «Дошка повідомлень», яка надає можливість, поділившись екраном з усіма учасниками відеоконференції, успішно розв’язувати задачі з графіками і формулами в онлайн-режимі   для визначення економічних ефектів міжнародного руху капіталу та міжнародного трансферу технологій. 

Своїми враженнями від проведеного онлайн-заняття поділилась Наталія Бойко, студентка гр. МЕВ-17-1:

- Сьогодні на онлайн-парі з дисципліни «Міжнародний технологічний трансфер» ми спілкувалися на дуже актуальну тему захисту інтелектуальної власності, розібрали діяльність деяких міжнародних і регіональних організацій, пов'язаних із цим питанням, обговорили процедуру патентування в Україні та на світовому рівні. Заняття видалось дуже змістовним та інформативним. Дуже добре, що навчання продовжується в період карантину повністю за розкладом. Разом з тим, мені та Софії Мовчанюк вже вдалось у межах цієї дисципліни пройти онлайн-курс «Технологія ведення міжнародних переговорів» та одержати сертифікати на платформі COURSERA.  Цей досвід також є цікавим і враховується під час екзаменаційної сесії  (наша група проходить на COURSERA курси з різних дисциплін). Все це сприяє опануванню нових знань і гарній підготовці до літньої екзаменаційної сесії.

06.05.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©