Пам'ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну

Пам'ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. 

У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Долучайся цього дня о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку». Згадай про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову – знищити українську націю як таку. Для цього окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста.

Та сьогодні весь цивілізований світ допомагає Україні, а ми, українці, маємо власну державу, Сили Оборони, згуртовані та всі разом працюємо на Перемогу. І завдяки цьому успішно протистоїмо путінському геноциду. Пам’ятаючи про злочини комуністичного тоталітарного режиму, сьогодні ми всі сили спрямовуємо на підтримку захисників і захисниць України.

До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». 

Пропонуємо до вашої уваги статтю «КОЛИСКОВА 33 РОКУ: ФІЛОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ», присвячену пам'яті жертв голодоморів в Україні. Авторка статті – Олена Гончаренко, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри соціально-гуманітарних наук Державного університету економіки і технологій.

Українців й українок закликають зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій:

  • задонатити знайомим волонтерам на необхідну для бійців амуніцію, техніку та інвентар;
  • розшукати адресу найближчих волонтерських центрів і допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок;
  • передати з волонтерами дитячі листи і малюнки, сувеніри-обереги, смаколики і слова нашої віри в Перемогу. 

Пам'ятаємо минуле заради сьогодення і майбутнього. Тож нехай наша пам’ять буде дієвою!

Символом акції стала окопна свічка, адже живий вогонь – це символ пам'яті, це тепло, це надія. Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти. Бо ми – народ-воїн!

У День пам’яті жертв Голодомору запали свічку пам'яті за вбитими голодом. Передай тепло, підтримай тих, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталося.

25.11.2023
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©