День Гідності та Свободи – 21 листопада

День Гідності та Свободи – 21 листопада

21 листопада в Україні – День Гідності та Свободи. Уже десять років минуло з жахливих кровопролитних подій, що відбулися на майдані Незалежності. У самому центрі Києва, на вулицях Грушевського та Інститутській, розпочалася велика боротьба проти беззаконня та свавілля влади, боротьба за чесність і справедливість, за честь та волю, за право бути українським народом і за рідну Україну. Тоді свої життя поклали понад сто людей, яких тепер називають Небесною Сотнею. 

Герої Небесної Сотні стали уособленням людської, громадянської та національної відваги, сміливості та самовідданості. Це були ті люди, які протестували проти злочинних дій режиму. Вони були з різних регіонів України, мали різні політичні переконання, релігійні погляди, соціальний статус. І попри їхні відмінності, у них була одна спільна мета: жити в Незалежній, Незламній та Вільній Україні! У такій країні, де поважають права кожного та кожної, де визнають Гідність Людини та Свободу Слова, тому що твоя думка має значення. І головне – жити й знати, що ти вдома, в безпечному місці, там, де тебе захистять та підтримають.

Ця трагедія залишила свій відбиток у серцях українського народу та стала символом всенародного опору беззаконню та неповазі.

До Дня Гідності та Свободи студенти і студентки групи ПС-23-1 підготували відео з читанням поезії Світлани Пазиченко «Не люди по Майдану – Боги ходять...»


Дар'я Гальцева, студентка групи ПС-23-1

21.11.2023
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©