Значення документування воєнних злочинів для забезпечення невідворотності покарання

Значення документування воєнних злочинів для забезпечення невідворотності покарання

16 жовтня 2023 р. за ініціативою кафедри права та Юридичної клініки ДУЕТ, було організовано онлайн-зустріч у форматі гостьової лекції на тему: «Значення документування воєнних злочинів для забезпечення невідворотності покарання». Її провела виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова. 

Загальновідомо, що війна в Україні розпочалася ще у 2014 році, але саме після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, виникла гостра потреба фіксації воєнних злочинів, скоєних державою-терористом. 

Під час онлайн-зустрічі у студентів і студенток була можливість дізнатися про відмінності військових і воєнних злочинів, компетенції та порядок діяльності Міжнародного кримінального суду, прогалини національного законодавства в частині кваліфікації та відповідальності за воєнні злочини відповідно до Кримінального кодексу України, а також про правила та вимоги документування воєнних злочинів, про органи та організації, які на це вповноважені.

Лекторка зазначила, що кваліфіковане фіксування воєнних злочинів правоохоронними органами, істориками, психологами, державними службовцями є неоціненним вкладом у відновлення справедливості для усіх жертв воєнних злочинів та сприяє невідворотності покарання злочинців як на міжнародному, так і національному рівнях. 

Лекція викликала зацікавлення у всіх здобувачів освіти Юридичного інституту. Студенти і студентки ДУЕТ отримали змістовні відповіді лекторки на поставлені запитання. Лекція завершилася на відкритих запитаннях, котрі в майбутньому можуть стати темами для нових зустрічей.

16.10.2023
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©