Коронавірус і фінансові інновації

Коронавірус і фінансові інновації

Кожна криза породжує пошуки шляхів виходу

Військові конфлікти, природні катастрофи, епідеміологічні стани змушують шукати способи порятунку. Сьогоднішня криза пов’язана з COVID-19 не стала винятком. Багато суб’єктів підприємництва знаходять можливості працювати завдяки цифровим технологіям і  переформатуванню бізнес-моделей. Такі процеси спостерігаємо сьогодні і в світовій фінансовій галузі.

Так, низка китайських компаній випустила перші «коронавірусні облігації» — спеціальні цінні папери, які мають низькі ставки за боргом. Метою випуску облігацій є підтримка фінансового стану компаній, що постраждали від спалаху коронавірусу.

Про це повідомляє Financial Times.

Першими «коронавірусні облігації» випустили 25 компаній — переважно авіаперевізники, продавці ліків тощо. Сумарно вони залучили близько 3,4 мільярда доларів (у доларовому еквіваленті). Про плани випустити «коронавірусні облігації» повідомили ще 20 компаній.

«Короновірусні облігації», на відміну від звичайних цінних паперів, мають набагато менший час погодження у фінансових органах Китаю. Відсоткова ставка за ними нижча і складає близько 2-4% річних. При цьому компанія, яка залучає таким чином кошти, зобов’язується витратити щонайменше 10% суми на боротьбу з епідемією коронавірусу.

«Коронавірус завдав величезних збитків економіці КНР, це викликало попит на економічні стимули. «Вірусні облігації» — це рішення проблеми», — повідомив аналітик Moody’s у Гонконзі Іван Чун.

Напевне, «коронавірусні облігації» це не остання фінансова інновація сьогоднішньої кризи.

За матеріалами:  https://hromadske.ua/posts/kitajski-kompaniyi-pochali-vipuskati-koronavirusni-obligaciyi

02.04.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©