Медіакава або «Журналістика воєнного часу»

Медіакава або «Журналістика воєнного часу»

Наприкінці лютого за ініціативи Національної спілки журналістів і Центрів журналістської солідарності відбувся онлайн-захід з питань роботи військових прес-офіцерів/офіцерок в умовах повномасштабної війни.

До онлайн-зустрічі «Журналістика воєнного часу: робота прес-офіцерів/офіцерок військових частин і співпраця з цивільними журналіст/к/ами» було запрошено журналістів та студентів факультетів журналістики з усієї України.

До заходу долучилися студенти 1 курсу ДУЕТ програми «Міжнародна інформація та журналістика» спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» разом із їх викладачкою, головною редакторкою інформаційного агенства «Експерт-КР» Ольгою Гончар.
  
Зустріч пройшла на платформі Zoom у колі справжніх фахівців своєї справи. Учасники медіакави мали змогу поставити запитання прес-офіцерам і прес-офіцеркам, дізнатися «секрети» психологічної стійкості (як змінювалася реакція на обстріли, втрати, «емоційні гойдалки», що найважче для психіки тощо) та отримати поради для цивільних журналістів, які їдуть висвітлювати війну.

Спікери Богдан Петрик, Юрій Трубачев, Надія Замрига, Андрій Ковальов, Марина Тепленко та інші прес-офіцери і прес-офіцерки різних підрозділів ЗСУ дали відповіді на запитання щодо співпраці з цивільними та іноземними журналістами, розповіли про нюанси, як їх вирішувати та хто яку несе відповідальність за певні дії. Розповіли про власний досвід, набутий протягом не лише останнього року після повномасштабного вторгнення ворожих окупаційних військ до України, а й попередніх років, коли деякі прес-офіцери до цієї посади працювали цивільними журналістами.

У дружній та невимушеній атмосфері учасники заходу почули неймовірні історії з практики про самоадаптацію до середовища роботи та ризики під час ведення бойових дій.

Дали майбутнім журналістам дієві поради, скориставшись якими можна трохи полегшити свій журналістський шлях. Також під час онлайн-зустрічі неодноразово порушувалося питання розповсюдження в мережі фото військових, щоб пояснити цивільним журналістам із правової точки зору, чи можна їх публікувати у своїх статтях, яким чином та як не завдати шкоди собі та суспільству. Цей захід став корисним досвідом для кожного студента та журналіста.

Запис відео зустрічі можна переглянути за посиланням 

https://www.facebook.com/nsju.org/videos/586952009968761

Новину підготували студентки групи МВС-22 Марина Білан, Ліза Еккерт, Карина Карнаух 

28.02.2023
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©