Державний університет економіки і технологій продовжує свою роботу у Кривому Розі

Державний університет економіки і технологій продовжує свою роботу у Кривому Розі

Шановні колеги!

Останнім часом дуже часто запитують щодо можливої евакуації Державного університету економіки і технологій із Кривого Рогу. Маємо пояснити ситуацію для наших співробітників та здобувачів освіти.

З початком російської агресії виникла загроза існуванню вітчизняних вишів, особливо тих, які опинилися на тимчасово окупованих територіях. Ми бачимо, як рашисти нищать все українське, а тому усвідомлюємо, що надавати якісну освіту заклад освіти може лише на контрольованій території України.

Зрозуміло, що ми маємо бути готовими, у самому найгіршому випадку, переміститись у відносно безпечне місце. Таким місцем для нашого університету може стати місто Луцьк, де нас готовий прийняти та розмістити у своїх приміщеннях Луцький національний технічний університет. Ми щиро вдячні колегам з Луцька, керівництву МОН та ЛНТУ, які готові дати прихисток не тільки нам. Днями з міста Покровськ до Луцька евакуйовано Донецький національний технічний університет, який змушений переїжджати, рятуючись від бойових дій на Донеччині. Саме там, у Луцькому національному технічному університеті, наразі проходять стажування й декілька наших колег.

Для нашого університету такої потреби немає. Ми вдячні ЗСУ, Нацгвардії та територіальній обороні Кривого Рогу за те, що відкинули ворога від рідного міста та міцно тримають оборону. Віримо, що ворог у місто не зайде. Проте, маємо надійний тил у Луцьку, де, за наявності загроз, можемо швидко розгорнути організоване функціонування вишу, продовжувати дистанційно освітній процес, забезпечити комунікацію зі студентами та вступниками, вчасно і в повному обсязі виплачувати заробітну плату співробітникам.

Така пересторога не є зайвою, практично кожен ЗВО, як і ДУЕТ, має такий «запасний аеродром» у Західних регіонах України. Та будемо сподіватися, що потреби у цьому не буде. Тому заспокоюємо всіх, хто сприйняв інформацію про переміщення до Луцька як факт, що вже стався. Ми у Кривому Розі!

Віримо у ЗСУ! Боремося за перемогу! Слава Україні!

10.04.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©