Щодо оплати освітніх послуг

Щодо оплати освітніх послуг

Внаслідок вторгнення російських військ в Україну на сьогоднішній день зруйновано інфраструктуру, будівлі закладів освіти, споруди, що мають культурне та історичне значення. Війна спричинила повну зупинку значного відсотку українських підприємств, а інші працюють з подвійним навантаженням. Зараз немає неважливої роботи, немає неважливих людей. Кожен має свою функцію та робить внесок.

Відповідно до наказу від 11.03.2022 року № 42 «Про організацію освітнього процесу в умовах воєнного стану» з 14 березня 2022 року в Державному університеті економіки і технологій продовжено освітній процес для здобувачів освіти усіх форм навчання у дистанційному режимі з урахуванням можливостей кожного здобувача реалізовувати індивідуальний навчальний план.

Листом Торговельно-промислової палати України № 2024/02.0-7.1 від 28.02.2022 року засвідчено факт настання форс-мажорних обставин (обставини непереборної сили) з 24 лютого 2022 року до припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Відповідно до чинного законодавства України, сторони договору звільняються від відповідальності (нарахування пені) за порушення зобов’язань за договором, якщо порушення стали наслідком обставин непереборної сили. В зв’язку з цим, за укладеними Договорами про надання освітніх послуг між закладом вищої освіти та фізичною (юридичною) особою за несвоєчасну оплату освітніх послуг Замовником, пеня в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день прострочки платежу нараховуватись не буде.

Однак слід зауважити, що інші умови Договору про надання освітніх послуг між закладом вищої освіти та фізичною (юридичною) особою, який укладено між Університетом та Замовником, залишаються без змін і продовжують діяти (у тому числі щодо оплати освітніх послуг), в зв’язку з чим, Сторони мають їх виконувати в повному обсязі.

Для підтримки та забезпечення наших захисників всі підприємства, установи та організації України мають сплачувати до державного бюджету податки, збори та обов’язкові платежі. Ваша своєчасна оплата – це своєчасне поповнення Університетом державного бюджету, пряма та безпосередня підтримка економіки країни.

11.03.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©